Voor het eerst in zijn carrière stond een van de grootste country artiesten uit Amerika, Brad Paisley in Nederland. Dat deze artiest niet de minste is zie je wel aan de prijzen die hij al in de wacht heeft gesleept, zo heeft hij 3 grammy`s, 2 American Music Awards, 14 Academy of Country Music Awards en 14 Country Music Awards. En ook heeft hij niemand minder dan Chris Lane meegenomen als support.

Dat het een gewilde artiest is was nogmaals te zien aan de lange rij die al vroeg voor de deur stond opgesteld, jong en oud, man en vrouw was allemaal aanwezig, maar wat vooral opviel waren al de cowboy boots en hoeden die de zaal overspoelde. Al snel kwam Chris Lane met zijn band het podium op om deze Jack and Coke Friday in de 013 te openen. Voor deze Amerikaanse zanger is het de eerste keer in Europa en hij had er erg veel zin in was overduidelijk te zien, hij sprong het hele podium over en nam alle tijd om de fans in de voorste rij een hand te geven of zelfs dingen te signeren.

De zanger heeft zich nog niet zo lang geleden verloofd en omdat te doen heeft hij een nummer geschreven ‘Big, Big plans’, deze heeft hij nu uitgebracht als single. Voor het nummer ‘All About You’ zocht hij een enthousiaste dame. Zijn oog viel al snel op een jong meisje die vervolgens het podium opgevraagd werd om toegezongen te worden door de zangers. Terwijl de band nog aan het spelen was nam de zanger aan het einde van zijn set nog even flink de tijd om alle fans wat aandacht te geven door nog wat kaartjes en zelfs hoeden te signeren.

Eindelijk was het moment gekomen waarop alle ongeduldige fans hadden zitten wachten, Brad Paisley en zijn band betraden onder luid gejuich het podium. ‘Southern Comfort Zone’ was zijn binnenkomer en al snel volgende ‘Ticks’ en ‘The World’. “It`s nice to finally play in the Netherlands, Tonight is the first night we have no jetlag, so you might have the best show yet”. Voor het nummer ‘I’m Still a Guy’ werd Chris Lane gevraagd om mee te zingen, tijdens het nummer pakte Chris de telefoon van een filmende fan af om samen met Brad een selfie te waarna Brad het een goed idee vond om deze direct met deze telefoon op Instagram te plaatsten. Voor het nummer ‘This is Country’ werd er weer van gitaar verwisseld alleen na het intro te spelen werd deze weer afgedaan en werd er een stift aangegeven om deze te signeren, deze werd afgegeven aan een 11-jarige jongen die vooraan stond. “Maybe you are having a bad day of week at work or with your boss, well according to my watch IT’S THE WEEKEND!” mooie aanleiding om ‘American Saturday Night’ te spel

De gehele show werden er op het grote LED-scherm aan de achterkant verschillende filmpjes afgespeeld maar tijdens ‘She’s Everyting’ stond er met grote letters boven ‘Kissing cam’, uiteraard kennen we dit allemaal van de Amerikaanse honkbalwedstrijden maar voor deze keer dus ook in de 013. Na een paar minuten om en om te laten zien hoe snel iedereen hun instrument kon bespelen was het tijd om wat rustiger aan te doen, de band verliet het podium en Brad bleef alleen achter met een akoestische gitaar voor ‘Letter to Me’ en ‘Whiskey Lullaby’ de cover van Jon Randall. voor de laatste nummers kwam de band weer terug om hierna af te sluiten met ‘Alcohol’. Nadat ook hij de fans op de voorste rij beloond had met handtekeningen, plectrums en voor een gelukkige fan zelf zijn hoed was het dan toch tijd om het podium te verlaten.

Het was een mooie countryavond met 2 helden die beiden voor het eerst in Nederland stonden. Ze werden door iedereen goed ontvangen en hebben een erg positieve sfeer achtergelaten. Ze namen genoeg tijd om fans een hand te geven en om cadeaus in handen te nemen. Deze mannen zijn zeker weer welkom als ze besluiten terug te keren naar ons land.

Foto’s (c) Emily Parry / Maxazine

Deel: