Sony Music presenteert de soundtrack van Universal Pictures’ romantische film ‘Last Christmas’, geïnspireerd door de muziek van George Michael en Wham!, geregisseerd door Paul Feig, meegeschreven door Academy Award winnaar Emma Thompson, met in de hoofdrollen Emily Clarke (Games of Thrones), Henry Golding (Crazy Rich Asians), Michelle Yeoh en Emma Thompson.

Release cd en digitaal: 8 november 2019
vinyl: 15 november 2019

Na haar gesprek met George Michael, wat leidde tot het maken van de film, zegt Emma Thompson: “De rijkdom en emotionele gelaagdheid van de teksten van George Micheal hebben me altijd verbaasd. Nadat ik George had ontmoet begreep ik zijn compassie. Ik realiseerde me dat de film in feite was geschreven voor zijn nummers”.

Alle liedjes zijn geschreven, gearrangeerd en geproduceerd door George Michael, behalve ‘This Is How (We Want You To Get High)’, die hij schreef en produceerde met James Jackman.

De film begon toen Britse filmproducer David Livingstone (BAFTA Award winnaar van de film Pride) sprak over zijn liefde voor de iconische hit ‘Last Christmas’ van Wham! met Oscar-winnaar, actrice, producer en scenarioschrijver Emma Thompson. Dit gesprek was de start van het idee voor het maken van een film geïnspireerd door ‘Last Christmas’. In de lente van 2013 bezocht Emma Thompson George Michael thuis in Londen en hij gaf haar zijn toestemming.

Hoogtepunten zijn de hits ‘Faith’, ‘Fastlove’, ‘Freedom ‘90’ en ‘Too Funky’ naast verrassingen als ‘Heal The Pain’, ‘Waiting For That Day’, de MTV Unplugged versie van ‘Praying For Time’ en de oudere track ‘Move On’. Toen Emma Thompson de nieuwe track, ‘This Is How (We Want You To Get High)’ hoorde, wist ze meteen dat deze onderdeel moest zijn van Last Christmas. Een extended versie staat op het vinyl van de soundtrack

‘Last Christmas’ is vanaf 6 november te zien in de Nederlandse bioscopen

Tracklisting
‘Last Christmas’
‘Too Funky’
‘Fantasy’
‘Praying For Time’
‘Faith’
‘Waiting For That Day’
‘Heal The Pain’
‘One More Try’
‘Fastlove Part1’
‘Everything She Wants’
‘Wake Me Up Before You Go-Go’
‘Move On’
‘Freedom! ‘90’
‘Praying For Time’ (MTV Unplugged version)
‘This Is How’ (We Want You To Get High)

Deel: