Op 9 Oktober, de 79e verjaardag van John Lennon zal er een speciale Lennon viering in het Londen Hard Rock Hotel plaats vinden. Dit evenement wordt georganiseerd door Sepp Osley, frontman van de rock band ‘Blurred vision’. Volgens hem is dit een mijlpaal om het leven en de nalatenschap van de Beatles legende te vieren. Speciaal voor dit evenement wordt er een standbeeld van Lennon van Liverpool naar Londen verplaatst.

Het levensgrote standbeeld is nu al op weg naar het hotel. Het kunstwerk, dat 180 cm hoog is en gemaakt van brons, is een creatie van de vermaarde internationale artieste Laura Lian. Het heeft al tentoon gesteld gestaan bij St George’s Hall in Liverpool en het heeft ook al grote belangstelling genoten op het Glastonburry Festival dit jaar, dat het tijdelijk te gast had.
“Ik heb het standbeeld gemaakt om een nieuwe generatie te inspireren om de boodschap van John en Yoko opnieuw kracht bij te laten zetten”, aldus de maakster van het beeld. Dit project en een speciaal Lennon concert, vergezeld van een single ‘Dear John’ en een bijbehorende video zijn allemaal tot stand gekomen met behulp van de Britse afdeling van War Child.

Sepp Osley zegt dat hij blij is dat het standbeeld tijdens deze herdenkingsavond bij hen zal zijn. De band Blurred Vision en kunstenares Laura staan helemaal achter het werk van War Child. Aangezien Sep zelf een kind is dat oorlog mee heeft gemaakt weet hij als geen ander hoe waardevol hun werk is. Dat het standbeeld speciaal voor dit evenement vanuit Liverpool naar Londen komt is geweldig.

In de video van ‘Dear John’ is er een rol voor fans van over de hele wereld. Er komen ook vele artiesten in voor, zoals Peter Gabriel, Steve Hogarth, Donovan, Fish, Marc Almond, Geddy Lee, Paul Young en velen anderen. De video kan bekeken worden op de site van de band van Osley.

John Lennons zus, Julia Baird, zegt “In tegenstelling tot andere standbeelden verkondigt dit standbeeld de nooit eindigende strijd om een vreedzame wereld te promoten. Dit is een concept dat vandaag de dag misschien nog meer van kracht zou moeten zijn dan in de tijd dat John nog leefde”. Het beeld zoekt een vaste standplaats en is nu te koop.

Deel: