Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Allah-Las in Paradiso.

Concerttip maandag 7 oktober: Allah-Las in Paradiso

Het uit Los Angeles afkomstige Allah-Las maakt lichtvoetige pyschedelische surfpop. Het viertal leerde elkaar kennen als collega’s bij de welbekende platenzaak Amoeba Music. Met een gedeelde voorliefde voor vintage instrumenten en de bijpassende muziek uit de jaren ’60 en ’70 ontstaat al snel het idee een band te vormen. Dat resulteert in het titelloze debuutalbum in 2012 en gaan vanaf dat moment de wereld over.

Nu, zeven jaar en nog twee albums verder, weet Allah-Las nog altijd te imponeren met hun tijdloze liedjes. Later dit jaar verschijnt er een surffilm van het platenlabel Mexican Summer, waarvoor ze de soundtrack maakten met ook Connan Mockasin, Dungen en Peaking Lights. Daarvan is het nummer ‘Raspberry Jam’ alvast te beluisteren. Op maandag 7 oktober brengt Allah-Las de Californische zon naar de grote zaal van Paradiso.

Deel: