Zojuist bereikt de redactie het trieste nieuws dat Ginger Baker is overleden. De legendarische drummer, die we kennen van de superband Cream, maar ook van zijn werk bij Blind Faith, Hawkwind en Fela Kuti werd afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis.

Baker stond bekend om zijn explosieve stijl die het beste verenigde van jazz en rock. Een criticus beschreef zijn stijl ooit als die van een ‘oogstmachine’. Peter Baker, werd pas later ‘Ginger’ genoemd vanwege zijn haarkleur, en voordat hij pas op latere leeftijd drummen oppakte was zijn grote ambitie om als eerste Engelsman de Tour de France te winnen.

Baker was bekend met een slechte gezondheid, had gedurende zijn carriere al al zijn ribben gebroken door steeds te vallen. Baker zei hier zelf over: “God is punishing me for my past wickedness by keeping me alive and in as much pain as He can,”

In 2016 Ginger schreef op zijn eigen website dat hij niet meer mocht spelen van de dokter. “Van alle dingen, het meest onverwachte….mijn hart”, zo staat nog steeds te lezen. Een legende is niet meer: Ginger Baker werd 80 jaar.

Deel: