De Canadese wereldster Céline Dion – die met nummers als ‘The Power Of Love’, ‘Think Twice’ en Titanic-ballad ‘My Heart Will Go On’ de wereld veroverde – staat op 10, 12 en 13 juni in het kader van haar ‘Courage World Tour’ in Ziggo Dome, Amsterdam. Op 28 en 30 mei staat Dion in het Sportpaleis, Antwerpen. De Courage World Tour mag met recht een wereldtour worden genoemd dankzij concerten in ruim 100 steden wereldwijd.

Céline Dion, één van de meest succesvolle, (h)erkende en wereldwijd gerespecteerde performers in de geschiedenis van de popmuziek, verkocht tijdens haar ruim 35-jarige carrière meer dan 250 miljoen albums. Ze won vijf Grammy Awards, twee Academy Awards, zeven American Music Awards, 20 Juno Awards (Canada) en maar liefst 40 Felix Awards (Québec). In 2007 werd ze onderscheiden met een Legend Award op de World Music Awards voor haar wereldwijde succes en bijdrage aan de muziekindustrie. In 2016 ontving Céline de Billboard Music Awards Lifetime Achievement Icon Award.

Eerder dit jaar zei Céline Dion haar succesvolle 16-jaar durende Las Vegas-residentie vaarwel, die maar liefst 1.141 shows op de teller heeft staan en 4,5 miljoen fans naar The Colosseum in Ceasars Palace trok. 2019 Is voor Céline het jaar waarin ze een nieuw hoofdstuk in haar carrière start, weg van haar comfort zone. In juli gaf ze al een exclusieve Europese show op BST Hyde Park voor een indrukwekkende mensenmassa van 70.000 concertgangers.

Afgelopen vrijdag, de dag dat haar Courage World Tour van start ging in Canada, bracht Dion maar liefst drie nieuwe singles tegelijk uit: ‘Imperfections’, ‘Lying Down’ en ‘Courage’. De tracks zijn een voorproefje van haar langverwachte nieuwe album ‘Courage’, dat uitkomt op 15 november. Met ‘Courage’, haar eerste Engelstalige album in zes jaar, slaat Céline Dion een nieuwe creatieve richting in. De plaat bevat een mix van prachtige ballads en edgy up-tempo tracks.

Deel: