Sinds haar debuut ‘Philharmonics’ uit 2010 weet de Deense wondervrouw Agnes Obel mensen over de hele wereld te ontroeren met haar fragiele stem en ingetogen pianospel. Met singles als ‘Riverside’, ‘The Curse’ en ‘Dorian’ kreeg de zangeres zowel concertzalen als festivalweides muisstil.

Na twee succesvolle albums en tours over de hele wereld, trok Obel in 2015 naar Berlijn om te werken aan een nieuw album. Met haar ambitieuze release in 2016, Citizen of Glass, die spookachtige elektronica, spraakmodulatie en een monofone synthesizer uit de late jaren ’20 in de mix introduceerde, wist ze een nieuwe spannende weg in te slaan. Dit wordt op het podium naar een hoger niveau getrokken met een celliste, een violiste en een percussionist, die samen met haar pianospel je haren overeind laten staan.

Wie op let, merkt dat de Deense om de drie jaar een album in september heeft uitgebracht; 2010-2013-2016-…. Vanavond staat Agnes Obel hopelijk met nieuw materiaal in de Main Stage. Doe je ogen dicht en laat je meeslepen door Agnes Obel.

Op 13 maart staat Agnes Obel in 013 in Tilburg.

Deel: