Wereldburger en zanger Banty Holler die zich na allerlei baantjes te hebben gehad in plaatsen als Rimini, Dublin, Stockholm en Wroclaw nu gevestigd heeft in Den Haag. Als Neile H. Coe III in Chicago geboren speelt hij een geheel eigen combinatie, dat hij Honky Tonk Americana noemt. Een jaar na zijn eerste plaat, ‘Tradition’, is nu ‘Wired For Sound’ verschenen, een in eigen beheer uitgebracht EP met zes covers.

Banty Holler begeleidt zichzelf op elektrische gitaar. De nummers zijn allemaal in één take opgenomen en dat bevordert duidelijk de spontaniteit en puurheid. Dat geldt zelfs voor het inmiddels kapot gespeelde ‘Good Golly Miss Molly’ van Little Richard, dat hij door zijn eigen arrangement interessant weet te houden. Nummers die mij verder positief opvallen zijn ‘Wayfairing Stranger’, dat een echt 50’ies-gevoel heeft, en het folkachtige ‘Hopson’s’. Een leuke cd, ik ben benieuwd naar een cd met eigen werk. (7/10) (Eigen productie)

Deel: