Na de eerste avond (de enige avond waarvoor je entree-geld moest betalen) gingen de hekken van het Stoppelhaene Festival afgelopen vrijdag vroeg open voor iedereen. Zoals elk jaar is er overdag voor de muziekliefhebbers weinig te doen. Vrijdag was dit niet anders. Het muziekprogramma van de vrijdagmiddag had slechts twee acts en begon pas om half vier. ’s Avonds waren er dit jaar enkel tribute bands te horen (en te zien) op het buitenpodium van het Stoppelveld. Vorig jaar stonden hier nog Rowwen Heze en Bökkers, maar dit jaar was er duidelijk voor iets anders gekozen.

Veel mensen waren hier niet blij mee, want het optreden van de Bökkers op vrijdagavond was toch een beetje een traditie geworden. Dit was ook te zien want op het Stoppelveld was het dit jaar een stuk rustiger dan voorgaande jaren. Vooral bij het optreden van de Bökkers stond het altijd helemaal VOL. Dat er weinig publiek was kwam misschien ook omdat in juni nog een Legends of Rock Tribute Tour festival was in Raalte van twee dagen lang.

Davina Michelle

Om half vier hadden zich veel mensen verzameld op het Stoppelveld voor het optreden van Divana Michelle. Het publiek had er duidelijk zin en Davina duidelijk ook. Drie kwartier lang stond ze met een grote glimlach te dansen en te zingen, terwijl het publiek vrolijk meedeed. Aan het begin van het optreden vroeg ze nog wel even of het publiek genoeg dronk, want het was behoorlijk warm op het Stoppelveld.

Queenmania

Aan het begin van de avond stond de band Juffr. Jannie op het kleine Jupiler Stage, maar het echte muziekprogramma begon pas veel later, om negen uur op het buitenpodium op het Stoppelveld. De Italiaanse tribute band Queenmania had de eer om deze avond te openen. De mannen gaven een erg goede show weg, maar kreeg het publiek niet echt mee. De band werkte zich een uur in het zweet maar het publiek bleef vrij stil.

Høken met De Heinos

Een half uur na het optreden van Queenmania mochten de mannen van Høken met de Heinos een poging wagen om het publiek in beweging te krijgen. Vijf minuten voor het optreden was het echter nog angstvallig stil op het Stoppelveld. Gelukkig kwamen er veel mensen tijdens het eerste nummer en werd het toch nog een beetje druk op het veld. De muziek van Normaal is in de regio van Raalte nog steeds populair en De Heinos wisten het publiek redelijk mee te krijgen afgelopen vrijdag.

Ac in Dc

De Nederlandse AC/DC tribute band Ac in Dc bestaat al twintig jaar en mocht afgelopen vrijdag de avond afsluiten op het Stoppelveld. Het publiek begon eindelijk een beetje in actie te komen en de avond werd toch nog met veel energie afgesloten.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: