Vandaag precies 25 jaar geleden, op 29 augustus 1994, bracht Oasis ‘Definitely Maybe’ – het snelst verkochte debuutalbum in het Verenigd Koninkrijk toendertijd – uit. Het album was tevens het keerpunt waarop Oasis een cultureel fenomeen werd. Het album werd zeven keer platina in het Verenigd Koninkrijk en ging wereldwijd meer dan 5 miljoen keer over de toonbank. De vier singles ‘Supersonic’, ‘Shakermaker’, ‘Live Forever’ en ‘Cigarettes And Alcohol‘ zijn al jarenlang klassiekers en worden door grote hordes uit volle borst meegezongen. We mogen dus wel stellen dat ‘Definitely Maybe’ ondertussen een must-have is voor elke platenverzamelaar.

“In 20 years’ time, people will buy ‘Definitely Maybe’ and listen to it for what it was. That’s what is important.” – Noel Gallagher, August 1994.

Oasis viert het zilveren jubileum van de plaat gedurende de maand augustus. Zo komt er allerlei originele content uit de ‘Definitely Maybe’-tijd en wordt het album uitgebracht op twee limited editions vinyl. Een picture disc die alleen beschikbaar is via de website van de band en zilverkleurig vinyl via retail. Beide formats zijn beschikbaar vanaf 30 augustus.

Deel: