Het was weer Groene Engel Heavy in Oss. Ditmaal met een AC/DC tribute band uit Zwitserland. Hoewel er leden in de band zitten uit natuurlijk Zwitserland maar ook uit Engeland en de zangeres uit Nederland. De bezetting van BACK:N:BLACK bestaat geheel uit vrouwen en die laten zowel in AC als in DC de vonken eraf vliegen. De band was voor het eerst en een éénmalig concert in Nederland.

Een geluid wat bijna authentiek te noemen is. Een show die een eigen touch heeft. Nee geen over het podium springende, huppelende Angus Young maar wel een gitariste die er in alle opzichten mocht zijn.

Bij ‘If you want Blood’ vlogen de vonken er niet alleen af maar ook het bloed. Verder bestond de setlist, zoals te verwachten, uit de bekende hits aangevuld met wat minder bekend werk van de Australian Originals. Het publiek dat ondanks de hitte niet tevergeefs naar de Groene Engel was gekomen genoot met volle teugen en schreeuwde uit volle borst mee met ‘High Voltage’, ‘The Jack’, ‘Thunderstruck’ en het naam gevende nummer van deze band ‘Back in Black’. De dames hadden er zin in en die vonk sprong over op het publiek. Op het podium en in de zaal had men er zichtbaar plezier in.

Helaas kan ik de dames niet bij naam noemen maar stuk voor stuk goeie muzikanten. De solo’s waren snerpend, de bas dreunde door en de drums waren fantastisch. De zang zoals het AC/DC muziek betaamt.

Het slotakkoord was voor een nog maar even vrijgezel zijnde jongeman. Hij werd door de manager van de band het podium opgeroepen om een nummer mee te drummen. Want dat is onze vrijgezel, drummer. Hoe toepasselijk was het dat hij mocht mee drummen met ‘Highway to Hell’ en dat ging hem niet onverdienstelijk af. Een mooie afsluiting van weer een mooie heavy avond in de Groene Engel en zoals de band aan het einde beloofde, “we will be back”. En waarschijnlijk ook dan weer in Black.

Foto’s (c) Rob Verbrugge / Maxazine

Deel: