Na een kort nachtje en voetjes vol blarenpleisters was het gros van het publiek weer klaar voor een volgende dag Sziget. De derde dag alweer van het grootste festival van Europa. Vandaag staat een van de grootste headliners van Sziget op het programma, Nederlands trots Martin Garrix. Maar natuurlijk niet alleen Martin Garrix stond op het programma. Ook Xavier Rudd, Yeasayer en de Nederlandse Naaz stonden op het podium. Maar hoogtepunt van de dag was toch echt onze eigen Martin Garrix.

Maar voor het zo ver was stond Tove Lo op het programma. Vrijwel iedereen kan wel iets meezingen van Tove Lo; Een sensuele vrouw met haar outfit daarop aangepast (lees: zichtbaar geen bh). In een korte witte tanktop knalde ze al haar grote hits zoals ‘Talking body’ en ‘Cool girl’ eruit. De mainstage was dan ook alweer aardig vol en het klonk wederom erg fijn. Als laatste bracht Tove Lo de klapper ‘Habits (stay high)’ natuurlijk, wat een geweldige afsluiter was voor een geweldig optreden op Sziget. Anna of the North zette de trend van Tove Lo voort; bh-loos, maar met een prachtige stem knalde ze de nummers eruit op de 538 stage.

Martin Garrix was echter het optreden waar vele Szigetezen naar uitkeken. Dat was te zien aan het veld voor de mainstage. Het was dan ook weer overvol en gezellig met veel Nederlanders in het publiek. Als je vooraan had willen staan, had je er heel erg op tijd bij moeten zijn. Een verrassing was dat Martin Garrix Macklemore op het podium haalde om samen ‘Summerdays’ te brengen. Alle andere bekendere nummers kwamen natuurlijk ook voorbij, en op de momenten dat de beat erin knalde, knalden de lasers en het publiek mee.

Op een bepaald moment werden er bij Martin Garrix lichtstaven in het publiek gegooid. Lichtstaven die in verschillende kleuren oplichtten. Een effect dat een overweldigend gevoel van samenhorigheid gaf, zo veel mensen, liefde en muziek, tezamen met de lichtjes, die een prachtig aanzicht boden. Vuurwerk erbij maakte het feest compleet! Op de Instagrampagina van Martin Garrix stond achteraf over Sziget dat dit wel zijn gekste optreden ooit was. De foto’s spraken dan ook voor zich. Dit was een perfecte afsluiter van de vrijdag.

Deel: