Op 11 maart 2020 komt de Britse triphop-formatie Morcheeba naar TivoliVredenburg Utrecht voor een exclusieve Nederlandse show. Aanstaande zondag is Morcheeba te zien in een uitverkocht Amsterdamse Bostheater, volgend jaar doen ze Utrecht aan. De kaartverkoop start op vrijdag 16 augustus om 10:00 uur.

Met een carrière van ruim 20 jaar en miljoenen verkochte albums wereldwijd is Morcheeba niet weg te denken uit de Britse triphopgolf van de jaren negentig. Waar Massive Attack, Portishead en Tricky vaak een duistere kant en melancholie opzoeken, is Morcheeba juist meer van de behaaglijke melodieën en positieve stemmingen geweest.

Morcheeba werd in 1995 opgericht door de broers Paul en Ross Godfrey en zangeres Skye Edwards. In 1996 verscheen het debuutalbum, getiteld ‘Who Can You Trust?’, maar de derde en vierde plaat (respectievelijk ‘Fragments Of Freedom’ en ‘Charango’) bleken het meest succesvol. In Nederland brak Morcheeba door met het nummer ‘Wonders Never Cease’, dat gebruikt is bij een veelvuldig uitgezonden bierreclame.

Op het meest recente album ‘Blaze Away’ (2018) is duidelijk de herkenbare ‘Morcheeba-sound’ terug te horen. Een heerlijk zomers album met diepe bassen en natuurlijk die onmisbare karakteristieke stem van Edwards. In 2019 brachten ze een deluxe versie van het album uit waarop ze een aantal geremixte versies van tracks op het album hebben toegevoegd.

Deel: