Op 30 augustus verschijnt ‘Fear Inoculum’, het langverwachte vijfde studioalbum van TOOL. ‘Fear Inoculum’ verschijnt digitaal en als deluxe limited edition cd-box. Zowel het digitale album als de box zijn nu beschikbaar voor pre-order. De band produceerde ‘Fear Inoculum’ zelf. Joe Barresi, die ook werkte aan TOOL’s vorige album ‘10,000 Days’, mixte het album.

 

 

TOOL werd opgericht in 1990 en bracht sindsdien twee EP’s en vier multi-platina studioalbums uit: ‘Undertow’ (1993), ‘Ænima’ (1996), ‘Lateralus’ (2001) en ‘10,000 Days’ (2006). In 2000 verscheen ook een limited edition cd-box: ‘Salival’. De band, die bestaat uit drummer Danny Carey, gitarist Adam Jones, bassist Justin Chancellor en zanger Maynard James Keenan, won drie Grammy’s.

Onlangs maakte TOOL ‘Opiate’, ‘Undertow’, ‘Ænima’, ‘Lateralus’ en ‘10,000 Days’ voor het eerst beschikbaar op streamingdiensten. In de eerste 48 uur na de digitale release werd hun muziek meer dan 20 miljoen keer gestreamd.

Deel: