De uit Pittsburgh afkomstige band is vernoemd naar Robert Gotobed, de stoïcijnse drummer van Wire. The Gotobeds staan stevig gepositioneerd tussen de meest interessante bands van de laatste decennia. Zoals: The Fall, Mission Of Burma, Swell Maps, Parquet Courts, Protomartyr en natuurlijk Wire.

De nieuwste plaat van The Gotobeds heet ‘Debt Begins At 30’ en verscheen in mei op Sub Pop Records. Zowel Shellac-bassist Bob Weston als Silkworm-gitarist Tim Midyett zijn te horen als gasten op dit album. Dit is weer een feilloze verzameling van strakke, rauwe tracks met heerlijk maatschappijkritische teksten. Op het album staat de band er niet alleen voor, zo ontdek je onder andere dat leden van Protomartyr enkele nummers komen versterken.

Gotobeds zijn een moderne rock ‘n’ roll sensatie die altijd met veel vermaak en plezier muziek maakt. Dikke aanrader voor liefhebbers Protomartyr en eerder genoemde bands. Gotobeds staan garant voor een aangenaam portie rock&roll, punk en post punk met een knipoog.

The Gotobeds staan op 13 november in Merleyn in Nijmegen.

Deel: