Deze maandagavond 29 juli stonden er een drietal zeer goede bands, met als hoofdact Black Stone Cherry, op het programma van De Bosuil. Met hun festival Bospop nog vers in het geheugen blijft het feest hier gewoon doorgaan met vele goede bands.

Als eerste stond de Australische band The Lazy`s op het podium, ze beloofden zelf dat dit de beste rockshow zou worden die je ooit hebt gezien. Met hun stevige rock ‘n’ roll en hun high-energy show is dit zeker een band om te onthouden, zeker na de gitaarsolo die gespeeld werd vanaf de bar.

De tweede band voor deze avond was Stone Broken. Ook al bestaat de band uit vrij jonge leden, toch wisten ze de ouderwetse bluesy hardrock erg goed uit te voeren en er een mooie show van te maken. Door de zanger met zijn rauwe stem, gitarist met meeslepende solo’s en een altijd vrolijke drumster werd het publiek erg goed opgewarmd.

“Let’s have some fun!” is waar het optreden van Black Stone Cherry het optreden mee begon. Het eerste nummer was nog maar net begonnen of de gitarist sprong al alle kanten op, het is duidelijk dat hij er zin in had. Als snel kwam het bekende ‘Me And Mary Jane’ voorbij en het publiek ging al helemaal uit zijn dak. Voor het nummer ‘In My Bones’ stonden er een aantal percussiedrums op het podium om nog net wat meer het countrygevoel eraan te geven. toen de drummer zijn stok stuk sloeg zag de gitarist zijn kans om hiermee zijn gitaar te gaan bespelen om hem vervolgens aan een fan te geven die op de voorste rij stond te kijken.

Het ontging de bandleden ook niet dat er twee jonge kinderen vooraan stonden te kijken, ook deze werden meerdere keren beloond met drumstokjes en plectrums. “Let’s get funky” riep de zanger waarna ze het nummer ‘Ain’t Nobody’ inzetten van hun laatst uitgebrachte album ‘Family Tree’. Na een flinke drumsolo ging de band in een razend tempo door met nummers als ‘Blame It On The Boom Boom’ en ‘White Trash Millionaire’.

Even werd de aandacht naar de toetsenist gebracht. Er werd een pakje het podium op gebracht met daarin een taartje en 2 kaarsjes en er werd gevraagd te zingen voor de zojuist 18 jaar geworden jongen. De jongen stond nog erg verlegen op het podium en gaf het publiek en de band een bescheiden “Thank you” waarna hij weer veilig achter zijn toetsen kroop. Het laatste nummer en titeltrack van hun laatste album ‘Family Tree’ werd nog eenmaal met veel energie gespeeld, waarna de band na het nemen van een foto het podium verliet.

Ondanks de warmte was het een erg energieke avond met drie zeer waardige bands waarbij southern hardrock centraal stond. Geen bullshit en gewoon vol gas geven! Dat is wat alle bands deze avond als motto hadden.

Foto’s (c) Emily Parry / Maxazine

Deel: