Een nieuwe naam, althans voor mij, is die van de Amerikaanse zangeres Tullie Brae. In haar thuisland heeft ze al de reputatie opgebouwd van een opwindende zangeres met een flink shot soul en gospel in haar lijf. De gospel heeft ze geleerd in – waar anders – de kerk. Haar vader was predikant in Louisiana en aldaar heeft Tullie piano, drums, bas en gitaar leren spelen.

Voor het album ‘Revelation’ heeft ze de samenwerking gezocht met de hier inmiddels bekende en geliefde gitarist en producer Jeff Jensen. Op de cd staan tien door haar zelfgeschreven nummers. Gesteund wordt zij door de al genoemde producer Jensen, die ook op gitaar te horen is, bassist Bill Ruffino, drummer David Green en een handvol andere muzikanten. Brae speelt zelf mee op Hammond, piano en slidegitaar. Zichzelf vastpinnen op een bepaalde stijl doet ze niet. Het aanbod is daardoor zeer gevarieerd en loopt van blues en gospel tot onvervalste rock en meeslepende ballads.

Met ‘Price Of The Blues’, een onvervalst stevige blues, geeft zij meteen haar visitekaartje af, zowel muzikaal als tekstueel. Het is een nummer over huiselijk geweld en het recht in eigen hand nemen. Andere nummers die indruk op mij maken zijn het swingende ‘Break These Chains’ over het beëindigen van een relatie, het vuig klinkende ‘Devil In Deville’ over de strijd van een predikant tegen de duivel en de verleiding, en het gospelachtige ‘Shine’. Een prima en gevarieerde plaat. Prima. (8/10) (Endless Blues Records)

Deel: