Als MC5 of The Stooges een soulzangeres op vocalen zou hebben dan zou het klinken als The Bellrays. Want die hebben Lisa Kekaula. En die heeft een indrukwekkende strot en kan dus, in tegenstelling tot menig punkfrontman, zingen als een orkaan. Lisa heeft genoeg soulpower voor de rest van The BellRays, en die kunnen zich in live setting dus richten op het leggen van het fundament: onstuimige punkrock met dikke klodders ouderwetse rock in het verlengde van AC/DC. High voltage rock ’n soul dus!

The Bellrays zijn al badass sinds 1990 en misschien we één van de meest onderschatte formaties van de afgelopen 30 jaar. Lisa Kekaula en Bob Vennum zijn al die jaren het kloppend hart van The BellRays en getuige het vorig jaar verschenen Punk Funk Rock Soul, Vol 2 is de band nog lang niet aan een bypass of pacemaker toe. Het is goed dat er in ons Muziekcafé geen kroonluchters hangen want anders hadden we er zelf als eerste ingezeten. The BellRays gaan er namelijk vol op en nemen enkel genoegen met een na afloop gesloopte zaal, daar ziet Lisa Kelauka persoonlijk op toe. Wees erbij, deze gaat bij voorbaat de boeken in onder het kopje “legendarisch”.

Lisa doet het ook wel eens niet met de BellRays. En dus is ze te horen op tracks van o.a. The Crystal Method, ‘Talkin In My Sleep’ van Bloody Beetroots en op ‘Good Luck’ van Basement Jaxx die ze persoonlijk tot grote hoogtes stuwt. En als Stooges gitarist James Willamson een paar oude nummers opnieuw opneemt dan is ze ook niet te beroerd. Dat is het resultaat ook niet. En met The BellRays draait ze haar hand ook niet om voor een cover van overbekende klassiekers. Kortom, vrouw uit duizenden!

The Bellrays komen op 23 oktober naar Metropool, Hengelo

Deel: