De individuele leden van de Ellis Mano Band zijn in hun thuisland Zwitserland bekende en veel gewaardeerde studiomuzikanten. Hun namen staan op talloze cd’s van anderen en ook deelde zij de podia met vele andere artiesten. Sinds een jaar staken de vier eens de koppen bij elkaar en begonnen aan een eigen carrière te werken. Het resultaat ervan is het onlangs uitgekomen album ‘Here And Now’. De band bestaat uit zanger Chris Ellis, gitarist Edis Mano, drummer Nico Looser en bassist Severin Graf.

Op de cd staan tien zelfgeschreven nummers, die allemaal stevig geënt zijn op rock en blues, geïnjecteerd met een flinke dosis soul. De opener ‘Whiskey’, een stevige bluesrocker, en het tweede nummer, het soulblues-achtige ‘Here And Now’ zetten meteen de toon. Deze stijl variërend van rockende tot gevoelige blues houdt de band consequent vast. In ‘Where We Belong’ toont de band dat zij ook als tekstschrijvers nog iets te vertellen. Het is een prachtig nummer over uitdagingen die we in het dagelijks leven tegenkomen.

Andere nummers die mijns inziens een extra vermelding verdienen zijn de southern rocksong ‘Badwater’ en de gevoelige blues ‘Bad News Blues’.
Het was een prima idee om zich, naast het studiowerk, ook te gaan concentreren op de eigen carrière. Deze cd smaakt in ieder geval naar meer. (8/10) (eigen beheer)

Deel: