Vengaboys brengen akoestische versies uit van hun hits ‘Boom, Boom, Boom, Boom!!’ en ‘We’re Going To Ibiza!’, ter ere van hun 20-jarig jubileum. Vengaboys, een van Nederlands meest succesvolle pop acts ooit, hebben twee gloednieuwe gestripte versies van hun grootste hits aangekondigd. De mini e.p. ‘Unplugged #1’s’ verschijnt om te vieren dat ze twintig jaar geleden voor het eerst de top van de internationale charts bereikten.

In 1999 zagen de songs ‘Boom, Boom, Boom, Boom!!’ en ‘We’re Going To Ibiza!’ het levenslicht en schoten als een komeet naar nummer 1-posities wereldwijd. Daarmee werden de songs, naast meervoudig platina, ook de grote zomerhits van dat jaar. En zelfs nu, twintig jaar later, worden deze klassiekers, alleen al op Spotify en Apple Music, zo’n 8 miljoen keer per maand gestreamd.

Kortgeleden werd ‘We’re Going To Ibiza!’ opnieuw een hit; De internationale pers dook massaal op het bijzondere verhaal dat de song de nummer 1-positie in Oostenrijk behaalde en als protestsong werd gebruikt vanwege een schandaal dat uiteindelijk de regering deed vallen. Als hoogtepunt van #Ibizagate verscheen het viertal met de Vengabus op een bijeenkomst op het Weense Ballhausplatz. De beelden waarbij tienduizenden Oostenrijkers luidkeels meezongen gingen wederom de wereld over. De band, vertegenwoordigd door de blonde D-Nice, Captain Kim, Cowboy Donny en Sailor Robin vertellen over het ontstaan van de Unplugged #1’s:

D-Nice: “Tijdens een optreden begin dit jaar ging het weer eens verschrikkelijk los. Het publiek bleef maar vragen om een toegift. Dus stelde onze Sailor Robin ter plaatse voor om een aantal akoestische versies van onze oude hits te doen. Het had enorm mis kunnen gaan, maar het mondde uit in één groot meezing-feest!”

Captain Kim: “Het leek ons een grappig idee om eens te kijken of we misschien een aantal van die akoestische uitvoeringen vast konden leggen. Met onze Non-stop World Tour zijn we zo’n 300 dagen per jaar op pad en hebben we altijd veel lol. Maar we moeten ook wel eens wachten. Dus gelegenheid genoeg.”

“We hebben geprobeerd wat op te nemen in het vliegtuig, maar dat was te veel lawaai. Niet alleen vanwege het toestel, maar sommige passagiers begonnen te klagen. Doe mij maar lekker Venga Airways” lacht Sailor Robin. “Verder hebben we nog een aantal sessies in de good old Vengabus gedaan. Dat klinkt eigenlijk altijd prima. Zolang ie maar stilstaat.”

De akoestische versie van ‘Boom, Boom, Boom, Boom!!’ is kortgeleden vastgelegd in een kleedkamer in Sydney. Een kamer van het legendarische Pikes Hotel was vanzelfsprekend de ideale plek om de gestripte versie van ‘We’re Going To Ibiza!’ op te nemen. Deze twee registraties verschijnen precies 20 jaar na de zomer van 1999 waarin ze vrijwel overal op nummer 1 stonden.

In de afgelopen twintig jaar verhoogden Vengaboys de feestvreugde voor publiek over de hele wereld. Tegelijkertijd verkochten ze 20 miljoen singles en 5 miljoen albums. Recentelijk werden ze door de pers uitgeroepen tot meest succesvolle Nederlandse pop act ooit.

Deel: