Met de aankondiging van het nieuwe album ‘Light It Up’, blijft de Kris Barras Band razendsnel groeien. ‘Light It Up’ zal worden uitgebracht door Provogue/Mascot Label Group op 13 september, een maand voor de band’s grootste headline tour in de UK. Deze shows worden opgevolgd met een Europese tour langs 12 steden waarvan 3 in Nederland, te weten op 27 september in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer, 28 september in Muziekcentrum De Bosuil te Weert en 29 september in Melkweg Upstairs te Amsterdam.

In deze periode toerde de band in de UK met Beth Hart, Joanne Shaw Taylor, om maar te zwijgen over de shows met GUN, King King, The Magpie Salute, Therapy?, John Mayall & the Bluesbreakers en een complete Europese tour met Jonny Lang en Walter Trout (Rockin’ The Blues Festival). Tussen de bedrijven door vond Kris Barras nog de tijd om zich als de nieuwe zanger-gitarist aan te sluiten bij Supersonic Blues Machine, samen met de legendarische Billy F. Gibbons van ZZ Top. Hij ging mee op de eerste Europese headline tour, speelde zalen als Shepherd’s Bush Empire in London, TivoliVredenburg in Utrecht en een hele reeks uitverkochte shows en festival optredens over heel Europa. Mijlenver verwijderd van het bar-circuit waar de band covers speelde voor 20-30 man – Kris Barras ging van ZZ Top covers spelen in de pub naar frontman in een band met de daadwerkelijk gitarist van ZZ Top, Billy F. Gibbons.

Op ‘Light It Up’ stapt Kris Barras uit zijn comfort zone met zijn meest expressieve werk tot nu toe. “I kinda forced myself to write songs a different way. The biggest difference for this album was that I didn’t pigeonhole myself in any way, I didn’t feel like I had to conform. I just sat down and wrote songs I wanted to write, with a sound I wanted to produce, not thinking about genre whatsoever.”

 

 

‘Light It Up’ is geproduceerd en opgenomen door Josiah J Manning van Momentum Studios in Plymouth, UK. Vanaf de openingstrack ‘What You Get’ wordt de aandacht meteen gegrepen, wanneer Kris zingt; “You want the best of me, but can’t take the rest of me, well my mama packaged me whole, if you can’t take one little mistake, I think I’d rather be alone.”

Direct van het begin legt Kris zijn ziel en zaligheid bloot aan de luisteraar. De euforische, energieke track ‘Broken Teeth’ gaat over niet bang zijn om je handen uit de mouwen te steken en jezelf open te stellen voor emotionele risico’s, het album houdt het momentum vast met de edgy, ruige ode ‘Vegas Son’, terwijl ‘Ignite (Light It Up)’ direct tot live favoriet is gebombardeerd. ‘6AM’ biedt de luisteraar hoop en houvast.

Deel: