Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Suzanne Vega in TivoliVredenburg.

Concerttip zondag 16 juni: Suzanne Vega in TivoliVredenburg

De Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega brak halverwege de jaren tachtig door met een drietal hits die nog steeds bij de canon van dat decennium horen: ‘Marlene On The Wall’, ‘Left Of Center’ en ‘Luka’. Haar bekendste nummer ‘Tom’s Diner’ kwam ook uit die tijd, maar werd pas in de nineties een hit in een remix van DNA. Vorig jaar verscheen haar nieuwe album Lover, ‘Beloved: Songs From An Evening With Carson McCullers’, gebaseerd op een toneelstuk over de Amerikaanse schrijfster Carson McCullers dat Vega schreef en opvoerde in 2011. Verwacht een veelzijdig concert van een dito artieste!

Deel: