Met zijn lovend ontvangen tweede album ‘Horizon’ net uit, een uitverkochte releaseshow in de Paradiso én zijn eerste Duitse club tour achter de rug, kondigt Jeangu Macrooy vandaag aan dat hij in 2020 voor het eerst de theaters in zal gaan. De première vindt plaats op 27 maart in De Kleine Komedie in thuisstad Amsterdam. In totaal zullen tot en met mei 2020 twintig verschillende theaters worden aangedaan.

Tijdens deze muzikale voorstelling zal Jeangu zijn persoonlijke verhaal vertellen met nummers uit zijn repertoire, ondersteund door zijn liveband. Jeangu: “Het is een ontzettende eer om op zoveel plekken in Nederland ontvangen te mogen worden. De mensen kunnen een dynamische show verwachten en zullen ook mij als persoon beter leren kennen.”

Jeangu Macrooy groeide op in Suriname, waar de eerste stappen naar zijn muzikale carrière werden gezet. In 2014 verhuisde hij naar Nederland en ging een muzikale samenwerking aan met producer Perquisite. De afgelopen jaren waren een flinke rollercoaster waarbij Jeangu schitterde als Judas in ‘The Passion’ en zijn debuutalbum ‘High On You’ werd genomineerd voor een Edison Pop ‘Beste Album’. Ook werd hij een graag geziene gast bij De Wereld Draait Door en speelde hij op verschillende festivals, waaronder Lowlands, North Sea Jazz en Noorderslag. Afgelopen februari kwam zijn tweede album ‘Horizon’ uit dat werd omschreven als Feel-good-soul van internationale klasse.

Jeangu Macrooy – Horizon Theatertour data:

19 maart Podium Hoge Woerd (try-out), Utrecht
21 maart Cultura (try-out), Ede
26 maart ZINiN (try-out), Nijverdal
27 maart De Kleine Komedie (première), Amsterdam
28 maart De Kleine Komedie, Amsterdam
2 april Musis Stadstheater, Arnhem
3 april De Leest, Waalwijk
11 april De Kring, Roosendaal
17 april De Tamboer, Hoogeveen
22 april Schouwburg Odeon, Zwolle
23 april Theaters Tilburg, Tilburg
24 april De Oosterpoort, Groningen
29 april Chassé Theater, Breda
30 april Deventer Schouwburg, Deventer
19 mei Wilminktheater, Enschede
22 mei Stadsschouwburg, Nijmegen
23 mei Muziekgebouw, Eindhoven
28 mei Stadsschouwburg, Haarlem
29 mei Schouwburg Amphion, Doetinchem
30 mei Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
31 mei Nieuwe Kerk, Den Haag

Deel: