De band Boy & Bear is opgericht door Dave Hosking in 2009. In zeer korte tijd is dit uitgegroeid tot succesvolle vijfkoppige band. In de voetsporen van Fleet Foxes en Mumford & Sons scoorde Boy & Bear in eigen al land flink met debuutalbum ‘Moonfire’ (2011). De muziek van de Australiërs werd al vroeg opgepikt door radiostation Triple J. De doorbraak in eigen land volgde trouwens toen de Crowded House-cover ‘Fall At Your Feet’ een enorme hit werd.

Ook Nederland en de rest van Europa gingen voor de bijl: ‘Milk & Sticks’ werd een hit. Het tweede album ‘Harlequin Dream’ betekende de definitieve doorbraak, ook internationaal. De folkliedjes bevatten stuk voor stuk mooie zangharmonieën en soms ook een stevig poppy randje. Ondertussen hebben Hosking en zijn vrienden internationaal een sterke live reputatie op weten te bouwen.

Na enkele jaren stilte is Boy & Bear terug met een nieuw album en een nieuwe tournee waarbij ze ook weer een bezoekje brengen aan Nijmegen, op 7 februari in Doornroosje.

Foto (c) Marjan Ooms, archief Maxazine

Deel: