Duncan Laurence, de kersverse winnaar van het Eurovisie Songfestival, vervangt First Aid Kit op maandag 10 juni op de Brightlands Stage. De 25-jarige singer-songwriter komt met zijn complete band naar Landgraaf.

Vorige week zaterdag werd bekend dat het Zweedse First Aid Kit haar hele tournee heeft moeten annuleren, waarmee ook het optreden op Pinkpop komt te vervallen. Op diezelfde avond schreef Duncan Laurence geschiedenis door met het nummer ‘Arcade’ het Eurovisie Songfestival te winnen. Het was voor de organisatie, gezien de vele positieve reacties op zijn optredens in Tel Aviv en zijn populariteit, dan ook niet meer dan logisch om Duncan Laurence te vragen voor de vrijgekomen spot. Pinkpop is het eerste festivaloptreden van de 25-jarige singer-songwriter dit jaar en samen met zijn band zal de zanger bewijzen dat hij meer in zijn mars heeft dan alleen dat ene winnende liedje. Na zijn overwinning zijn de ogen van heel de wereld op hem gericht, zijn eerste clubtour in Nederland verkocht direct uit en later dit jaar begint hij aan zijn eerste Europese tour.

ZATERDAG 8 JUNI
MUMFORD & SONS * JAMIROQUAI * ANOUK * GEORGE EZRA * BAZART
ELBOW * JACOB BANKS * CAGE THE ELEPHANT * GOLDEN EARRING * SYML
SAN HOLO * HALESTORM * DAVINA MICHELLE * YUNGBLUD * MT. ATLAS
JACIN TRILL & LEAFS * HIPPO CAMPUS * BADFLOWER * GRACE CARTER
SOHAM DE

ZONDAG 9 JUNI
THE CURE * LENNY KRAVITZ * ARMIN VAN BUUREN * KREZIP
THE KOOKS * KRAANTJE PAPPIE
DIE ANTWOORD * J BALVIN * ROWWEN HÈZE * WHITE LIES
MARK RONSON * MILES KANE * JACK SAVORETTI * BLOOD RED SHOES
BOEF * BARNS COURTNEY * CONFIDENCE MAN * AU/RA
NANA ADJOA

MAANDAG 10 JUNI
FLEETWOOD MAC * BASTILLE * SLASH ft. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS
THE 1975 * JETT REBEL
MAJOR LAZER * DROPKICK MURPHYS * TENACIOUS D
BRING ME THE HORIZON *THE BOSSHOSS
MICHAEL KIWANUKA * DUNCAN LAURENCE * THE PRETENDERS
SAM FENDER * INDIAN ASKIN
THE MARCUS KING BAND * PALAYE ROYALE * COELY * COLDRAIN
DAVID KEENAN

Deel: