Op 1 februari 1990 bracht Luka Bloom zijn album ‘Riverside’ uit. Voor hem het album waarmee alles begon. Deze 30ste verjaardag van dit album kan hij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Luka nodigt zijn publiek dan ook graag uit om dit jubileum samen met hem te vieren. Verwacht een avond vol fijne anekdotes, extra aandacht voor de nummers op ‘Riverside’ en het beste uit zijn volledige oeuvre. Classic Luka Bloom!

“1989. What a big year this was. The Wall came down in Berlin, and the world felt like a flower in bloom. I was in Los Angeles in November 1989, completing the final mixes for my record ‘Riverside’. 3 months later, in February 1990, the record came out. I was getting calls in New York, telling me to come to the Lowlands quickly, because ‘Riverside’ was getting some serious attention in Belgium and in Holland. and so it began. Now, 30 years later, what a joy to come to The Netherlands, to remember, and to celebrate this record, as well as 30 years of singing in The Lowlands. A big thank you, from me.”

Luka Bloom

Het leven en werk van de Ierse singer-songwriter Barry Moore, beter bekend als Luka Bloom, zijn gekenmerkt door woorden, gedragen door de melodieën die zijn hart hem ingeeft. Zijn kracht en charme herbergen zich nog steeds in de manier waarop hij zijn publiek kan verbinden met alle blootgelegde emoties in zijn muziek. Bloom komt al meer dan 25 jaar naar de Nederlandse en Belgische podia, festivals en concerthallen. De 63-jarige Ier heeft veel mooie herinneringen aan Nederland. Zo benoemde hij de eerste keer dat een gevuld TivoliVredenburg ‘Fertile Rock’ uit volle borst meezong, hij in 1999 per fiets het Pinkpop podium op kwam en de keer dat hij ‘I Need Love’ zong met Michael Franti op Crossing Borders Festival.

Gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn unieke stem steekt Bloom elk publiek in zijn achterzak. De combinatie van een intrigerend gitaargeluid (soms klinkt het alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium staat) en de interessante songkeuze (boeiend eigen werk, maar ook veel zorgvuldig uitgekozen covers) staat al meer dan twintig jaar garant voor grootse concertavonden.

09.04.2020 Muziekgieterij, Maastricht
10.04.2020 Mezz, Breda
11.04.2020 Paradiso, Amsterdam
14.04.2020 Nieuwe Kerk, Groningen
16.04.2020 Grote Kerk, Enschede
17.04.2020 Stevenskerk, Nijmegen
18.04.2020 Muziekgebouw, Eindhoven

Deel: