Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Joe Bonamassa in Carré.

Concerttip woensdag 1 mei: Joe Bonamassa in Carré

Eén van de grootste gitaarvirtuozen ter wereld komt op 1, 2 en 3 mei 2019 naar Koninklijk Theater Carré. Joe Bonamassa is al sinds zijn vierde gefascineerd door het gitaargeluid van Stevie Ray Vaughan en verzorgde op twaalfjarige leeftijd het voorprogramma van B.B. King. Vanaf dit moment is Bonamassa vastberaden om een groot artiest te blijven en nooit uit de schijnwerpers te treden. Daarnaast wil hij met zijn toegankelijke geluid de blues naar het grote publiek brengen. Deze missie lijkt zeer geslaagd te zijn.

Niet alleen bereiken zijn platen de hoogte noteringen op de verschillende hitlijsten, ook mede musici zijn heel bereidwillig om met Joe Bonamassa. Zo kwam in januari 2018 ‘Black Coffee’ uit, zijn derde album in samenwerking met Beth Hart, dat over de hele wereld lovende kritieken ontving. Verder wist Bonamassa voor de 16e keer met behulp van zijn meest recente studioalbum ‘Blues of Desperation’ een nummer 1 notering in de Blues Albums Chart van Billboard te behalen. Al met al heeft zijn in september 2018 verschenen studioalbum ‘Redemption’ en ook nu weer werkte de meester samen met een keur aan topmuzikanten als drummer Anton Fig, bassist Michael Rhodes en toetsenist Reese Wynans. De productie was weer in handen van Kevin Shirley. De eerste gelijknamige single werd positief ontvangen.

Deel: