Op deze heerlijke zonovergoten derde en tevens laatste dag van Paaspop 2019 kon er gemeld worden dat deze 44e editie een recordaantal bezoekers heeft getrokken: 90.000 mensen. Ook op deze dag was het weer volop genieten.

Ilse Delange vond het fijn om na 6 jaar weer op Paaspop te mogen spelen. In een volle en zeer warme Apollo tent werd ‘World Of Hurt’ luidkeels meegezongen. Voor een lekkere rock ’n roll sound zorgde ‘Living On Love’ en ook mocht ‘Lay Your Weapons Down’ niet ontbreken in de set. ‘So Incredible’ was het absolute hoogtepunt van dit optreden.

In de Phoenix-tent speelde Kovacs een zeer goede show en liet het publiek met haar sound heerlijk wegdromen, met name ‘Black Spider’ was hier zeer geschikt voor. Bij ‘Diggin’’ gingen de toeschouwers volledig uit hun plaat en resulteerde in een heerlijke sfeer en een daverend applaus voor Sharon Kovacs en haar band.

Het was voor Rowwen Hèze niet zo moeilijk om de Apollo-tent op zijn kop te zetten, bij de eerste maten van openingsnummer ‘Wakker Were’ gaat het dak er al van af. Een prachtig gezicht om de stampvolle tent ‘Auto, Vliegtuug’ en ‘Bestal Mar’ mega hard te horen meezingen, dit leverde menig kippenvel moment op. Met deze show werd de toon gezet en deze sfeer bleef nog zeer lang hangen in Schijndel.

De Heideroosjes stonden voor het eerst sinds 7 jaar weer op een festival en dat heeft Paaspop geweten ook! De phoenix-tent was vol, zó vol dat er niemand meer bij kon en er buiten mensen aan het wachten waren om wellicht nog van het feest mee te kunnen genieten. ‘Damclub Hooligan’ ging erin als koek en ook hier ontstond menig moshpit en gingen crowdsurfers lekker uit hun dak. ‘Sjonnie en Anita’ zorgde voor de absolute climax in deze heerlijke set. Ook werd de paashaas nog even bezongen in ‘Ze smelten de paashaas’.

Steel Panther zorgden met hun optreden voor veel vermaak bij het publiek met hun glamrock. Veel headbangers gingen lekker los bij de scheurende gitaren en solo’s. Bij ’17 girls in a row’ stond het podium vol met meiden, de mannen van Steel Panther en het publiek genoten ervan.

Passenger bezong in de Apollo-tent festivaltoiletten in ‘I Hate’ en dit zorgde voor veel herkenning bij het toegestroomde publiek. Zijn hit ‘Let Her Go’ zorgde voor een zeer prachtig moment, het mooie kleine liedje werd zo hard door het publiek meegezongen, dat het Passenger haast overstemde. Passenger genoot zichtbaar en leverde een zeer mooie en energieke show af.

In de Phoenix-tent losten Charly Lownoise & Mental Theo het startschot van hun ’25 Years tour 2019’ en zorgden voor een dampende en stampende afsluiter van Paaspop. Happy hardcore leeft nog steeds bij de mensen en alle hakkende en meezingende mensen waren hier het bewijs van. Het was puur genieten van deze trip down memory lane met de mooiste momenten uit de carrière van Charly Lownoise & Mental Theo. Er werden, net als vroeger, t-shirts het publiek ingeschoten en de energie van Charly en Theo was zeer aanstekelijk. Zangeres Maaike Nabuurs zorgde met haar piano versie van ‘Stars’ voor een prachtig emotioneel moment, was overging in één groot feest met vuur, danseressen en confetti. Charly Lownoise en Mental Theo zorgden voor het absolute hoogtepunt van deze zondag op Paaspop. Op naar de volgende 25 jaar Charly & Theo!

Foto’s (c) Sander van den Berg / Maxazine

Deel: