Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Glennis Grace in de Oosterpoort.

Concerttip woensdag 24 april: Glennis Grace in de Oosterpoort

Glennis Grace behoort al jarenlang tot één van de beste zangeressen die ons land rijk is. Nadat ze het Amerikaanse publiek charmeerde met haar stem, wat haar een finaleplaats bij America’s Got Talent opleverde, ligt de wereld voor haar open. Hoeveel internationale podia ze ook mag bestijgen, Nederland zal ook altijd een plek in haar agenda houden. Vanavond is Grace te zien in De Oosterpoort.

Glennis Grace
Grace haar carrière begint al op jonge leeftijd wanneer zij als 11-jarig meisje het podium deelt met Julio Iglesias. Vanaf dat moment mag het duidelijk zijn: Glennis Grace is here to stay! Grote bekendheid krijgt Glennis in 1994 wanneer zij als 16-jarig meisje deelneemt aan de Soundmixshow met haar vertolking van Whitney Houston’s ‘One Moment in Time’. Ze pakt heel Nederland in en wint voor een miljoenenpubliek het tv-programma.

Gouden plaat
In 2011 krijgt de carrière van de zangeres een enorme positieve wending door de deelname aan het tv-programma De beste zangers van Nederland. Met haar uitvoering van Volumia’s ‘Afscheid’ valt het Nederlands publiek volledig voor de zangkwaliteiten van Glennis en ze scoort hierdoor binnen één week haar allereerste nummer-1 hit. De single is wekenlang de meest verkochte single in Nederland, wordt in mei 2011 bekroond met een Gouden Plaat en ontvangt een Edison nominatie voor Beste single.

America’s Got Talent
Op 18 mei 2018 bracht Grace na drie jaar tijd een nieuwe single uit, genaamd ‘Walk On Water’. Tijdens de radioshow bij Radio 538 waar ze het nummer voor het eerst live vertolkte, maakte ze tevens bekend dat ze als kandidaat mee ging doen aan het Amerikaanse programma America’s Got Talent. Een 5e plaats was het eindresultaat.

Deel: