The Gathering is terug! Na vier jaar laat de band weer van zich horen en vieren ze in 2019 hun 30e verjaardag met een speciale set genaamd ‘Auto-reverse’. De band zal naast oudere nummers ook recent en zelfs nieuw materiaal spelen. De focus zal liggen op de wat langere epische tracks van hun oevre in een vernieuwd jasje. The Gathering staat op 6 oktober in 013 in Tilburg.

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar in 1992 treedt The Gathering tot de metal scene met ‘Always’, een recht voor zijn raap death metal album met keyboards en een zangeres. Sinds de komst van Anneke van Giersbergen evolueert het geluid van de band steeds meer naar alternatieve en progressieve rock. Met de stilistische verandering groeit hun bekendheid in binnen- en buitenland; uitverkochte tours in de VS, Zuid-Amerika en Europa blijven niet lang uit. In 2007 draagt Van Giersbergen na twaalf jaar en zeven studioalbums de vocalen over aan Silje Wergeland, en in 2014 kondigt de band zijn hiaat aan. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 2019 zal de badn hun 30 jarig jubileum vieren met een tournee vol klassiekers en nummers die ze voor het eerst live spelen. Verwacht vanavond de lekkerste rocksongs uit hun oeuvre op de intieme Jupiler Stage.

Deel: