Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: White Lies in De Oosterpoort.

Concerttip zaterdag 20 april: White Lies in De Oosterpoort

‘To Lose My Life’, ‘Farewell To The Fairground’ en ‘Bigger Than Us’ brachten White Lies eind jaren 00 naar de top van de Britse alternatieve indiescene, tussen namen als Editors, Interpol en The Killers. White Lies maakt namelijk duistere, maar o zo pakkende indie post-punk. Debuutalbum ‘To Lose My Life’ betekende de grote doorbraak voor de band. Het album werd goed ontvangen en geprezen om de grootse sound die zowel euforisch als somber klinkt. Zaterdag 20 april staat White Lies in De Oosterpoort.

Springlevend
Waar de dood een centrale rol speelt in veel songs van deze band, is het drietal op het podium echter meer dan springlevend, en in staat tot het geven van euforische live shows. White Lies is de hele wereld over geweest, speelde op vele grote festivals, was het voorprogramma van Coldplay en verkocht menig zaal stijf uit. Na vier studioalbums werd er in 2018 op het nieuwe album ‘Five’ gefocust, dat in februari is verschenen.

Deel: