Op donderdag 4 april was het een avondje flink rocken in de Bosuil te Weert met de Nederlandse heavy metal band Lovell’s Blade en Thunder, een van de beste bands uit de classic rock scene. Thunder bracht tot nu toe 11 studioalbums uit. Hun nieuwste album ‘Please Remain Seated’ kwam uit in januari van dit jaar.

De Nederlandse heavy metal band Lovell’s Blade bestaat nu zo’n twee jaar, zanger Pete Lovell, afkomstig van de band Picture, is zijn eigen band begonnen nadat Picture verder ging met de originele bezetting. De band is in 2017 met hun debuutalbum gekomen ‘Stone Cold Steel’ en deze hebben ze ook ten horen gebracht.

Thunder kwam het podium opgestormd, klaar voor een goeie set blues/hard rock. De uit Londen afkomstige band is opgericht in 1989 en heeft nu 11 studioalbums op hun naam staan. Ze begonnen de set met ‘Loser’ en ‘The Enemy Inside’. Voor het nummer ‘Low Life in High Places’ werd een akoestische gitaar het podium op gebracht. Bij het volgende nummer ‘Black Water’ werd de gitaar van gitarist Ben Matthews afgenomen en nam hij plaats achter de keyboards. Zanger Danny Bowes had ook leren tellen in het Nederlands, hij begon het nummer met “een, twee, drie, vier”.

De stevige bluesriffs lieten menig bezoeker loskomen van de vloer. De nummers werden zonder al te veel gepraat tussendoor aan een stuk door gespeeld. ‘In Another Life’, afkomstig van hun album uit 2017 werd wederom flink doorgespeeld met de nodige gitaarsolo’s en lange instrumentale stukken. Net voordat ze het podium verlieten kwam uiteraard hun grootste hit nog voorbij, ‘Love Walked In’ werd daarom door iedereen meegezongen. Het gehele publiek was het er niet mee eens dat ze het podium verlieten, dus kwamen ze nog terug voor een tweetal nummers, ‘Serpentine’ en ‘Dirty Love’ waren de laatste nummers van deze avond.

Het was een erg mooie avond. Lovell’s Blade heeft een erg positieve indruk achtergelaten bij het publiek. Thunder, ondanks dat ze hun lange haren al een tijdje kwijt zijn, wist zeker nog wel hoe ze de instrumenten moesten bespelen. Zanger Danny Bowes was nog erg goed qua stem en zelfs de uithalen gingen hem erg goed af. Het was de laatste show van hun tour en zoals ze zelf zeiden een erg goede afsluiter.

Foto’s (c) Emily Parry / Maxazine

Deel: