The King Of Midwestern Swing, Pokey LaFarge keert terug naar Rotterdam met een intiem solo-optreden. Binnen de kaders van onvervalste Amerikaanse roots blijft Pokey onrustig de grenzen verleggen en verkennen. Hij begon zijn loopbaan met het nog altijd verbluffende Marmalade, zijn bijzondere moderne draai aan de deltablues, country, ragtime en bluegrass van de jaren vijftig.

Als vaste stamgast in Rotterdam hebben we de Amerikaan door de jaren zien ontpoppen van troubadour tot volbloed entertainer, die met zijn swingende band iedere ziel aan het dansen krijgt. De liedjes en die rauwe doorleefde strot blijven de essentie van zijn werk, en dat is de reden om alle toeters en bellen dit keer eventjes thuis te laten. Pokey LaFarge op zijn kleinst en bezwerends, dat gaan we vanavond horen. Dat gezegd hebbende: wedden dat hij Rotown ook in zijn uppie in beweging krijgt?

Pokey LaFarge staat op 9 mei in Rotown.

Deel: