Sziget Festival maakt een indrukwekkende lijst namen bekend voor één van haar populairste podia: het Samsung Colosseum. Deze 360 graden-arena gemaakt van houten pallets verwelkomt tussen 7 en 13 augustus een eclectische en progressieve line-up van 27 wereldklasse dj’s. Onder meer B.Traits, Avalon Emerson, Objekt, Red Axes en Blawan maken hun opwachting op The Island of Freedom.

De Canadese B.Traits brengt haar unieke mix van techno, jungle, breakbeat en house naar Boedapest. Ook de door Mixmag bekroonde ‘DJ of the Year 2018’, Objekt, komt met een genre-overschrijdende set, die reikt van drum & bass tot industrial techno en van dance-pop terug naar drum & bass. Nog zo’n innovatieve show is te verwachten van de Britse Blawan, die sinds zijn eerste dubstep release in 2009 niet meer weg te denken is uit de elektronische scene en nu met een genuanceerde techno-set achter de draaitafels van het Samsung Colosseum duikt.

De creatieve powervrouw Avalon Emerson mag ook niet ontbreken op het affiche, evenals het Israelische elektronische/indie duo Red Axes, met hun energieke mix van disco, house, garage rock, post-punk en techno. Verder aangekondigd zijn de Nederlandse dj en label-eigenaar Courtesy, de Poolse techno-dj Margaret Dygas, tech-house favoriet wAFF, de Braziliaanse doorbraak Anna, voormalig Prince-engineer Black Asteroid, de Duitse kameleon Butch, techno-boyband Fjaak en meer.

Meer dan muziek
Deze elektronische line-up vormt slechts een fractie van wat er te vinden is op Sziget deze zomer. Naast headlineshows van onder andere Ed Sheeran, Foo Fighters, Florence + The Machine, Post Malone, Twenty One Pilots en Martin Garrix verzorgt het festival een uitgebreid randprogramma vol (straat)theater, dans, circus, cabaret, wereldmuziek en kunst. In totaal zijn er meer dan 1000 acts verspreid over 60 venues te zien op dit bucketlistfestival. Tickets en meer info zijn te vinden op de Sziget-website.

Deel: