Zaterdag 23 maart 2019 vond in de Brabanthallen in Den Bosch het jaren ‘90 feest Welcome to the 90’s plaats. Het ideale indoor-evenement om de sound en het gevoel van de jaren ’90 weer helemaal tot leven te laten komen. In een fraai aangeklede zaal gingen duizenden feestvierders uit hun dak op de muziek van hun helden uit de jaren ‘90.

De Party Animals beten het spits af en wisten met hun happy hardcore de bezoekers meteen in de juiste stemming te krijgen. Er werd al vroeg in de avond flink erop los gehakt op ‘Have you ever been mellow’ en ‘Aquarius’. Het publiek zong flink mee en ging lekker uit hun dak. Ook mocht ‘Hava Naquila’ niet ontbreken en maakte het energieke optreden van de Party Animals compleet.

De Duitse DJ Special D nam het stokje over en schotelde het publiek in Den Bosch een erg strakke set voor met daarin onder andere hits als: ‘Nothing I won’t do’ en ‘Home alone’. Het enthousiasme van Special D werkte zeer aanstekelijk op de bezoekers in de Brabanthallen en de voetjes gingen veelvuldig van de vloer.

Naast optredens van DJ’s was er ook ruimte voor optredens van acts zoals Def Rhymz en Culture Beat. De bubbling sound van Def Rhymz bracht de nodige zomerse sfeer naar Den Bosch en menig bezoeker liet zien ook deze danspasjes goed te beheersen. Één dansend stel uit het publiek werd door Def Rhymz uitgenodigd hun dans op het podium voort te zetten. Een mooi moment voor het oog was ook toen hij zelfs een polonaise voor elkaar wist te krijgen in de Brabanthallen, waarna Rhymz zelf ook nog een rondje maakte door het publiek. De Duitse formatie Culture Beat bracht met een strakke dansroutine, uithalen en raps een goede show vol entertainment naar Den Bosch. Met het inzetten van ‘Mr. Vain’ liet het aanwezige publiek horen ook over gouden keeltjes te beschikken.

DJ Sash! tilde met zijn beats de feeststemming naar een nog hoger niveau. De te gekke visuals en de lichtshow met lasers zorgden voor de perfecte sfeer in combinatie met de muziek. Het publiek beleefde menig “aha-moment” bij het begin van de hits ‘Encore une fois’ en ‘Adelante’. Sash! was zichtbaar in zijn element en wist dit zeer goed over te brengen op de feestende mensen in de zaal.

Voor een heerlijke trip down memory lane zorgde eurodance formatie 2 Brothers on the 4th Floor, waarbij zangeres Des’Ray Den Bosch trakteerde op heerlijk vocaal vuurwerk. Dit optreden werd extra mooi vormgegeven door de aanwezige danseressen en de confettikanonnen die veel confetti de lucht in schoten. Des’Ray en D-Rock lieten in hun energieke optreden zien nog steeds tot de absolute top te behoren en wisten het publiek veelvuldig mee te laten zingen op ‘Dreams’ en ‘Never alone’.

Aan DJ Paul Elstak de eer om als afsluiter Welcome to the 90’s goed op zijn kop te zetten. Met een zeer strakke set en een erg enthousiaste MC was dit kinderspel. Het publiek at uit zijn hand en de feestvreugde bereikte zijn absolute hoogtepunt. De altijd enthousiaste DJ Paul Elstak genoot zichtbaar van het publiek en liet op zijn beurt de menigte lekker hakken en losgaan op de grote hits ‘Turbo’ en ‘Rainbow in the sky’. Bij het verlaten van dit feest verlangt men al naar het volgende 90’s evenement.

Foto’s (c) Stefanie Portegies / Maxazine

Deel: