HAEVN is een duo dat bestaat uit de uit Kerkrade afkomstige filmcomponist en muzikant Jorrit Kleijnen en singer-songwriter Marijn van de Meer afkomstig uit Den Bosch, later uitgebreid tot een vijf-koppige band door de toevoeging van drummer David Broeders, bassist/toetsenist Mart Jeninga en gitarist Bram Doreleijers. Afgelopen vrijdag startte de band zijn City Lights Clubtour in het Parkstad Theater te Heerlen.

In het voorprogramma stond een 3-koppige band met als frontman de uit Engeland komende Matt Perriment. Deze band gaf een goed en degelijk optreden, deze artiest is echt de moeite om eens te beluisteren waard. Een goed voorprogramma, passend in de stijl van HAEVN.

HAEVN startte hun optreden met het nummer ‘City Lights’, dit in een volledig uitverkocht Limburg theater vol met enthousiaste muziekliefhebbers. Met hun meeslepende melodie├źn en warme stemgeluid nam HAEVN je mee in een oneindig droomlandschap. De dromerige liedjes van HAEVN werden afgewisseld met up-tempo electro pop, daarom raakt hun muziek mensen in hun gedachten en emotie, en dat is juist de bedoeling van dit duo. Ook waren er vier strijkers aan de band toegevoegd, het klonk allemaal perfect.

Hits als ‘Where The Heart Is’ en ‘Finding Out More’ riepen al beelden op zoals mooie oceanen van muziek waarop de stem van van der Meer als een golf van muzikale emotie wordt vertaald door middel van muziek. Iedereen wil relaxt aan het strand liggen met deze muziek in hun oren. Deze mannen weten wat ze doen met een bepaalde muziekvisie, hun cinematische en meeslepende melodie├źn en het warme stemgeluid neemt HAEVN je mee in een oneindig droomlandschap.

HAEVN weet het zeker, het theater is de beste plek voor hun muziek. Daarom reizen ze nu naar de mooiste zalen van het land om hum muziek ten gehore te brengen. Laat je daar meevoeren in de dromerige muziekwereld van HAEVN waar hun filmische sound zal worden uitgevoerd door de-5 koppige band versterkt door een strijkersensemble.

Marijn vertelde een emotioneel verhaal, hij was drie jaar lang ziek geweest. Zijn enige wens was dat hij kon gaan optreden, dat was zijn grootste doel. Het nummer ‘Other Side Of Sea’, schreef hij tijdens zijn ziekte. Iedereen voelde de emotie, een geweldig en gevoelig nummer. Jorrit liet weten dat HAEVN super trots en dankbaar is dat ze in zijn geboortestreek Limburg mochten starten met deze geweldige tour in het mooie Parkstad Theater in Heerlen.

De missie van HAEVN voor deze concerten is om echte verhalen over te brengen, hun iconen zijn Damien Rice, Sting, Leonard Cohen, en natuurlijk Bruce Springsteen, dit zijn mannen die echt iets te vertellen hebben. Muziek van tegenwoordig is snel verteerbaar en je bent het zo vergeten. “Wij proberen het anders te doen door de luisteraar mee op reis te nemen en te laten genieten”, aldus Jorrit Kleijnen. En genieten was het op deze vrijdag.

Foto’s (c) Patrick Strouken / Maxazine

Deel: