Garrett T. Capps komt uit San Antonio. Dat is de stad waar bijvoorbeeld Doug Sahm ooit zijn Texas-groove voortbracht, en een zelfde soort intensiteit ademt uit de platen van Capps. Al doe je hem met ‘ademt’ wel wat tekort. Op 28 september staat deze Texas space cowboy samen met zijn NASA Country band in De Oosterpoort.

Stormachtige wind

Er waait een stormachtige wind wanneer Garrett T. Capps zich stort in zijn breed uitwaaierende songs, waarin echo’s doorklinken van The Byrds, Gram Parsons en Daniel Romano. Soms kort en krachtig, soms episch, soms met beide voeten stevig in de aarde en andere keren alsof buitenaardse wezens een vinger in de pap hebben.

Lovend

Zijn werk is tot nu toe zeer goed ontvangen. Met zijn nieuwe album ‘Alright All Night’ in aantocht is Garrett T. Capps niet van plan het rustiger aan te doen. Ook daarna zal hij onverminderd doorgaan. ‘Alright All Night’ is namelijk nummer twee van de ‘In the Shadows Trilogy’.

Alright All Night

Met ‘Alright All Night’ komt Garrett T. Caps met een dansbare countryplaat op de proppen. Op het album word een hevige Americana sound verweven met weelderige soundscapes en heersende space country geluiden. De space country die herkenbaar is voor Capps. ‘Alright All Night’ komt naar verluidt in augustus dit jaar uit. Precies op tijd voor zijn concert in De Oosterpoort op 28 september!

Deel: