Op woensdag 10 juli komt niemand minder dan Neil Young naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De Canadese muzikant komt samen met zijn band Promise of the Real. Een dag eerder staat Young in het Sportpaleis in Antwerpen. In 2016 stond de muzikant ook al in de Ziggo Dome en het Sportpaleis. Het concert maakt deel uit van een Europese tour, die ze voor ook voor vier concerten naar Duitsland, Engeland en Ierland brengt. Het nieuws is nog niet bevestigd door Ziggo Dome of een van de grote concertorganisatoren.

Neil Young is onder andere bekend van zijn samenwerking in Crosby, Stills, Nash & Young. De zanger bracht tot nu toe 38 studioalbums uit, waarvan ‘Harvest’ uit 1972 zijn meest succesvolle album is. Ook werkte hij samen met Crazy Horse en Buffalo Springfield. In 2018 kwam zijn laatste album ‘Songs for Judy’ uit, dat hij al in 1976 opnam. Eind 2017 kwam het album ‘The Visitor’ uit; het tweede album met zijn band Promise of the Real.

De aankondiging van de tournee komt vlak na het overlijden van zijn ex-vrouw, op 1 januari dit jaar. Samen hebben ze in de 36 jaar van hun huwelijk twee kinderen gekregen, waaronder een zwaar gehandicapte zoon. Ook heeft hij een zoon uit een eerder huwelijk met een hersenverlamming. Vorig jaar trouwde Young nog met actrice Daryl Hannah.

“The band is jacked to be coming back again to jam in Europe!”, aldus Young. Kaarten voor het concert gaan op vrijdag 1 maart 2019 om 10:00 uur in de verkoop.

Deel: