Deze zondagavond was het tijd voor wat goeie ouwe rock in de 013 in Tilburg. De ondertussen al 49 jaar bestaande Uriah Heep heeft samen hun support Tricklebolt het publiek kennis laten maken met hun eigen rock.

De zaal was al goed gevuld toen het geluid van de scheurende gitaren van Trickelbolt de zaal overnam. Deze vijfkoppige Nederlandse band maakt eigen muziek met een duidelijke 70`s geïnspireerde sound, het doet je al snel denken aan Deep purple en Led Zeppelin. Met hun nieuwe 2e album op komst speelden ze nu alleen nog maar de nummers van hun eerste cd.

Tijd voor de oude generatie om te laten zien dat ze het nog steeds niet verleerd zijn, Uriah Heep betrad met een knallend intro het podium en begon direct te spelen. Het eerste nummer was ‘Grazed By Heaven’ afkomstig van hun pas uitgekomen album ‘Living The Dream’. “Welcome to the last show of the tour”, riep zanger Bernie Shaw, “Hierna gaan we weer naar huis om terug te komen in een andere wereld, aangezien onze nieuwe muziek weer op de radio word gedraaid”. ‘Living the Dream’ was het volgende nummer op de set.

“We hebben nu 49 jaar aan muziek, dus jong of oud: we hebben voor ieder wat wils”, aldus de zanger, waarna het uit 1972 afkomstige nummer ‘Rainbow Demon’ gespeeld werd. Tijd voor de nieuwe single, die momenteel op de radio in de UK gedraaid wordt: ‘Knocking at My Door’. De akoestische gitaar werd het podium op gebracht zodat ze het even wat rustiger aan konden doen tijdens ‘Waters Flowin’.

Na het merendeel van het nieuwe album gespeeld te hebben werden de oude fans uiteraard ook beloond met een aantal oude hits. Het was niet te merken dat zeker de helft van de band al tegen of in de 70 loopt, want ze speelden flink door. Solos op het Hammond-orgel en flinke drumpartijen en gitaarsolo’s van gitarist Mick Box. Als enige originele lid van de band sinds de oprichting in 1969 liet Mick zich vergezellen door een zeer goede band die zeker niet onderdeden ten opzichte van hem. Na een aantal nummers uit de 70’s was het tijd voor de toegift. Met ‘Sunrise’ en uiteraard hun grootste hit ‘Easy Livin’ werd deze avond afgesloten.

Op een avond als deze zag je maar weer eens dat je nooit te oud bent om het publiek flink laten genieten van de harde gitaren, snelle bas en stevige drums. Zoals de band deze avond speelde kunnen ze zeker nog een flinke tijd mee, en ziet het er niet naar uit dat ze zelfs al aan hun pensioen denken!

Foto’s (c) Emily Parry

Deel: