Al enkele jaren zijn er door het hele land verschillende 90s feesten met verschillende dance acts uit die tijd. Je zou denken dat de populariteit van deze feesten wel minder zal worden maar het tegenovergestelde is echter waar: bijna elk feest is uitverkocht. Zo ook afgelopen zondag in Ahoy, Rotterdam. In acht uur tijd kwamen er acht verschillende 90s acts voorbij en het publiek leek maar geen genoeg te krijgen van de hits van toen.

 

Def Rhymz

De rapper had de eer om het festival te openen maar begon daardoor wel voor een half volle zaal. Maar dat maakte de erg drukke rapper niks uit: “Of de zaal nu vol is of bijna leeg, het maakt mij niks uit. Ik maak er genoeg één groot feest van”, aldus Def Rhymz tijdens het optreden. Gelukkig kwamen er steeds meer mensen de zaal in en stond hij tegen het einde van zijn optreden voor een volle zaal. Def Rhymz liet in Ahoy zien dat hij nog steeds niks veranderd is en wist het publiek erg goed te vermaken met zijn act en zijn hits als ‘Doekoe’ en ‘Schudden’. Tijdens het laatste nummer dook Def Rhymz het publiek in en bleef vervolgens bijna een half uur door de zaal lopen en ging met iedereen die dat wilde op de foto.

Twenty 4 Seven

Twenty 4 Seven heeft in de jaren 90 nogal wat veranderingen door gemaakt met verschillende leden. De alle eerste bezetting was met Nace en rapper Mc Fixxit (Ricardo Overman) maar deze samenstelling bleef echter niet lang bij elkaar. In 1993 werd Mc Fixxit vervangen door Stay-C (Stacey Seedorf) en in 1996 werd Nance vervangen door Stella en later nog andere zangeressen. Maar sinds 2010 zit Li Ann in de groep en zo treden ze alweer 9 jaar op. Tijdens hun optreden is het altijd één groot feest met hits als ‘Slave To The Music’, ‘Take Me Away’ en ‘Is It Love’. Stay-C en Li Ann hadden afgelopen zaterdag duidelijk veel lol op het podium met elkaar en maakten veel contact met het publiek, die volledig uit hun dak ging.

Alice DJ

Alice Deejay begon eind jaren 90 en is vooral bekend van het nummer ‘Better Off Alone’ maar in 2002 besloten ze dat het tijd werd om te stoppen. In 2014 besloten de producenten achter Alice Deejay om het project weer nieuw leven in te blazen en op zoek te gaan naar een nieuwe zangeres. Die werd gevonden in de Amsterdamse DJ en zangeres Ilona en de band kreeg een iets andere naam: Alice DJ. En zo treden ze nog steeds op met veel succes. Het optreden in Ahoy was kort (een half uur), maar ze wisten wel de volledige zaal mee te krijgen.

Dune

Meer tijd was er vrij gemaakt voor de Duitse DJ Dune. Maar liefst anderhalf uur stond de man achter de draaitafel en hij kreeg het voorelkaar om de volledige zaal plat te spelen. Zeker, nog steeds, één van de beste DJs uit de jaren 90. Met hits als ‘Can’t Stop Raving’, ‘Rainbow To The Stars’ en ‘Hand in Hand’ wist Oliver Froning het publiek aan het dansen te krijgen.

Outhere Brothers

Ze speelden net zo lang als Alice DJ (een half uur) maar met minder succes dan voorgaande acts. The Outhere Brothers kwam voor dit optreden vanuit Amerika over en begonnen hun show met veel succes. Hits als ‘Boom Boom Boom’ en ‘Don’t Stop (Wiggle Wiggle)’ lieten het publiek dansen. Tot het publiek zich volledig tegen de groep richtte. De reden was simpel, één van de twee mannen riep enthousiast ‘Goodevening Amsterdam’ en het publiek liet duidelijk horen dat niet grappig te vinden. Gelukkig wist de andere Outhere Brother wel waar ze waren en werd de fout hersteld. Het publiek werd weer rustig maar ging niet meer helemaal los als voor deze uitspraak.

2 Unlimited

Na de Outhere Brothers kwam voor vele mensen de hoofdact: 2 Unlimited. Ook al is Anita er al jaren niet meer bij, toch trekt deze act nog veel mensen. En hoe kan het ook anders, nog nooit had een Nederlandse act zoveel succes in het buitenland. De lijst met hits is enorm en Ray en Anita kunnen in Nederland nog steeds niet normaal over straat. Een uur lang werkte Ray zich afgelopen zaterdag in de Ahoy volledig in het zweet (letterlijk) tot groot plezier van het aanwezige publiek.

2Unlimited, Ray SlijngaardDe avond werd daarna afgesloten door de stuiterballen van The Party Animals en DJ Paul Elstak, die tot bijna vier uur in de nacht bleef draaien. Het bleef daarna nog lang onrustig is de Maasstad.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: