Ook Israël heeft een levendige blues scene. In ons land is iemand als Ori Naftaly geen onbekende, hoewel deze inmiddels naar de VS is verhuisd. Ook Roy Young en de Blues Rebels zijn volwaardige vertegenwoordigers van de blues uit dat land. Uit deze Blues Rebels komt gitarist Andy Watts, die ook al samenwerkte met artiesten als Bernard Allison, Johnny Winter en Joe Louis Walker.

Dit jaar verscheen zijn album ‘Blues On Fire’, waarop een mix van eigen nummers en covers te horen is. Gitarist Watts wordt vergezeld door Eyal Klien en Niv Hovav op toetsen, Avi Barak en Moshe Yankovsky op drums, Gregorty Rivkin op trompet en Amos Springer, Tom Mochiach en Ilan Hillel op bas. Verder zijn er gastrollen weggelegd voor Roy Young en Joe Louis Walker en nog een handvol vrienden. Muzikaal staat hij middenin de soulvolle blues, waarbij uitstapjes naar funk en jazz niet worden geschuwd.

 

Na het instrumentale ‘Full Throttle’, dat duidelijk is geïnspireerd op de Texasblues, horen we Joe Louis Walker als zanger op het soulvolle titelnummer ‘Blues On Fire’. Een bijzonder nummer en een vreemde eend in de bijt is het psychedelische ‘Junkies Monkeys & Donkeys’ van de Israëlische band Jericho Jones. Zeker een vermelding waard. Net als de Hendrix-cover ‘Who Knows’, waarin Watts lekker los gaat op zijn gitaar. Een prima en zeer gevarieerd album. Zeker waard om beluisterd te worden. (8/10) (Kame’a Records)

Deel: