De Nederlandse Bluesformatie Colonel Jetski werd begin 2017 opgericht. Het zijn niet de minsten die achter deze naam schuil gaan; Phil Bee (zang), Guy Smeets (gitaar), Bart Kamp (bas), Pascal Lanslots (toetsen), Frank Duindam (drums). Vijf award winnende Blues muzikanten, die tezamen een ‘super band’ in de Nederlandse Blues scene vormen.

Phil Bee, voorheen o.a. Phil Bee’s Freedom en King MO, won in 2015 de Dutch Blues Award voor beste vocalist. Podiumbeest en gitarist Guy Smeets is het jonkie van het gezelschap, en staat al sinds z’n negende op de bühne. Bart Kamp won een Dutch Blues Award voor de beste bassist in 2015 en speelde de afgelopen drie jaar in New York met de crème de la crème van de New Yorkse Blues scène. Pascal Lanslots is winnaar van de Dutch Blues award 2016 voor beste toetsenist. Hij speelde met grootheden als BB King, Tino Gonzalez en Chick Rodgers op onder andere North Sea Jazz. Ook was hij jarenlang ‘sideman’ van Magic Frankie. Drummer Frank Duindam is in Nispen geen onbekend gezicht, en heeft hier met Sugar Boy and the Sinners al eens gespeeld.

Colonel Jetski overstijgt echter de som der delen. Wie de band aan het werk ziet en hoort wordt volledig van zijn sokken geblazen door de energie, het samenspel en de kwaliteit. Colonel Jetski speelt een mix van Blues, Rock en Soul. Naast originals worden er bewerkte covers gespeeld van muzikanten zoals o.a. Monti Amundson en The Paladins. Zaterdag 19 januari treedt de Nederlandse Bluesformatie Colonel Jetski op in café de Gouden Leeuw te Nispen.

Deel: