Na de eerdere aankondiging van Ed Sheeran komt Sziget met een tweede reeks namen. Het Hongaarse festival presenteert liefst vijf headliners die 7 t/m 13 augustus op het feesteiland in de Donau spelen. Vijf headliners die de naam headliner zeker waard zijn: Foo Fighters, Martin Garrix, Twenty One Pilots, The 1975 en Florence + The Machine.

De rockgiganten van Foo Fighters komen voor het eerst sinds 1997 weer naar Sziget. Met hun ongeëvenaarde energie, van niet in de laatste plaats Dave Grohl, behoren ze tot één van de sterkste live-acts van dit moment. Zij sluiten op dinsdag 13 augustus de Main Stage af. Een dag eerder, na drie jaar afwezigheid, maakt ook Florence + The Machine opnieuw haar opwachting. Sinds het laatste bezoek van de Britse band in 2015 breidden ze hun repertoire uit met meerdere studioalbums.

Het Grammy Award winnende Twenty One Pilots is de eerste alternatieve band die gelijktijdig twee singles in de top tien van de Amerikaanse hitlijsten heeft staan. Dinsdag 13 augustus staat de rap-rock geïnspireerde band op de Main Stage. Vijf dagen eerder staat op hetzelfde podium The 1975. Na een meer dan memorabele eindshow in 2015 keert ook Martin Garrix terug in Boedapest. Het kan niet anders dan dat de 22-jarige dj, die al drie jaar op rij de DJ Mag Top 100 aanvoert, uitkijkt naar zijn show op vrijdag 9 augustus.

Naast deze headliners zijn ook de volgende artiesten bekendgemaakt: Richard Ashcroft, Catfish & The Bottlemen, Chvrches, Jungle, Kodaline, IDLES, Superorganism, Frank Carter & The Rattlesnakes, Pale Waves, Maribou State, Frank Turner & The Sleeping Souls, Of Mice & Men, Boy Pablo, Parcels, Yungblud, Alma, Tamino, Gang Of Youths en The Blaze.

Deel: