De Bökkers zijn hard op weg om de grootste dialectrockband uit Nederland te worden. Afgelopen jaar bracht de band door in vele steden, feesttenten en grote festivals zoals Zwarte Cross en Koele Koele. Het begon allemaal in 2010 als Normaal-coverband maar inmiddels is de band rond Hendrik Jan Bökkers na een viertal albums een geheel eigen weg ingeslagen.

Salland

Teksten van de Bökkers-nummers worden veelal gezongen in het Sallands dialect, iets waar het westen van Overijssel goed mee uit de voeten kan. Vandaar dat afgelopen 9 november de zaal in Hedon vol stond met Sallanders. En een optreden voor eigen publiek is natuurlijk het allerfijnst, al zullen de meeste Sallanders eind december vast wel weer meereizen naar poppodium Paradiso.

Jezus

Na een lange wachtperiode waarbij het bier al rijkelijk vloeide was het rond kwart over negen tijd voor de band om het optreden te starten. Al direct bij opener ‘Sex, Drugs, Rock N Roll’ zat de sfeer er goed in. De zaal reageerde erg goed op de band en bij de band werden menig bekend gezicht gespot in het publiek. Hits als ‘Svetlana’, ‘Baat het niet dan Schaadt het niet’ en ‘Jezus’ werden luidkeels meegezongen en het publiek stond, wellicht door de vele proostmomenten van de band, al snel tot aan de tenen in het bier. Hele bekers vlogen door de zaal, wat voor Hendrik Jan het moment was om toch maar vooral te genieten van het bier in plaats van het door de lucht te gooien, proost!

Duutse grens

Dat niet alle nummers van de band goed vielen bij het publiek was te merken op het moment dat de band de laatste single ‘Duutse grens’ ten gehore bracht. Het was voor velen in het publiek even het moment om een praatje te maken. Echter liet de band zich niet van de wijs brengen en met een aantal meezingers wonnen ze het publiek gelijk weer terug. Zeker toen alleen de dames het podium op mochten tijdens het nummer ‘Het is het mooiste als ze jong bint’.

Van Bökkers naar ziekenhuis

Na ruim 2 uur knallen was er dan toch bijna een eind gekomen aan de avond met ‘Annie Uut de Bochte’, echter moest de band halverwege het nummer heel even een korte pauze inlassen voor een ongelukkige moshpitdeelnemer. Na een wilde snoekduik was het voor hem geen tijd om naar huis te gaan, maar eerst even langs het ziekenhuis voor wat gips. Bökkers is de afgelopen tijd druk bezig geweest in de studio voor het opnemen van een nieuw album. Wij kunnen alvast niet wachten.

Foto’s (c) Robert Westera

Deel: