Robben Ford speelde afgelopen zondag de tweede show van zijn Europese tournee. Helaas was Ford erg verkouden geworden en dat was duidelijk te horen tijdens het concert in Metropool, Hengelo. Hij doet erg zijn best maar zijn stem klinkt niet erg goed. Het leek ook wel alsof sommige nummers wat werden uitgerekt om zijn stem zo veel mogelijk te sparen. De show werd ook wat ingekort naar mijn idee, het was duidelijk dat Ford zich niet lekker voelde. Hoe hij ook zijn best deed om dat te verbergen. Maar na een uur en tien minuten was de koek op en verliet Ford het podium.

De 66-jarige gitarist bracht afgelopen vrijdag zijn zoveelste album uit sinds 1972. En hij speelt mee op ontelbare albums van andere artiest waaronder: George Harrison, Miles Davis en Joni Mitchell. Dat zijn slechts enkele voorbeelden. Net als de vele verschillende albums die hij heeft uitgebracht als solo artiest of met een band, de man blijft vernieuwen. En zijn nieuwe album Purple House is wat dat betreft niet anders. Maar wie denkt dat Ford veel van het nieuwe album zal spelen tijdens zijn Europese tour heeft het mis. Slechts drie nummers van ‘Purple House’, ‘Tangle With Ya’, ‘What I Haven’t Done’, ‘Bound For Glory’. Nee, Ford speelt veel liever een bredere show met oude nummers, nieuwe nummers en af en toe wat materiaal wat hij met anderen heeft opgenomen.

Ondertussen staat de band van Robben Ford, bestaande uit Ryan Madora (bas), Casey Wasner (gitaar), en Derek Phillips (drums), rustig op de achtergrond en laten ze de grootmeester aan het werk. Maar ook zij krijgen van Ford alle mogelijkheid om te schitteren tijdens hun solo. Vooral bassiste Ryan Madora is een zeer aangename verrassing maar ook de lange drumsolo van Derek Phillips maakte het publiek erg enthousiast. Kortom: een zeer gevarieerde show van Robben Ford, die helaas werd geplaagd door verkoudheid, maar dat mocht de pret niet drukken.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: