Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Arrested Development in de Gigant.

Concerttip woensdag 24 oktober: Arrested Development in de Gigant

Arrested Development zijn ware pioniers op het gebied van hiphop. Hun eerste album uit 1992 getiteld ‘3 Years, 5 Months & 2 Days in the Life Of…’, dat de hitsingles ‘Tennessee’, ‘People Everyday’ en ‘Mr. Wendal’ bevat, staat bol van maatschappelijk geëngageerde teksten waarmee ze wereldwijd een kleurrijke, unieke mix van bewustheid en muzikaliteit hebben verspreid. De band was een van de eerste hiphopgroepen die met een liveband tourde, zowel mannelijke als vrouwelijke leden had en vooral het leven wilde vieren; een succesvolle tegenreactie op de komst van de gangsterrap. Arrested Development doet denken aan de Native Tongues beweging van De La Soul en A Tribe Called Quest en wordt als voorloper van alternatieve hiphopacts als Outkast en The Pharcyde gezien.

Deel: