In oktober 2017 is de legende Tom Petty helaas veel te vroeg overleden. Hij werd slechts 66 jaar oud. Petty is een groot voorbeeld voor veel artiesten, zo ook voor Dave en zijn mannen. Dave: “Volgens ons is er te weinig aandacht voor deze artiest. Hij is super belangrijk geweest voor de Amerikaanse en ook Europese muziekscene. Hij heeft samenwerkingen met onder andere Johnny Cash en Traveling Wilburys op zijn naam staan. Hij heeft veel albums uitgebracht en veel van zijn songs zijn gecoverd door andere artiesten, zoals John Mayer en Johnny Cash. Kortom, hij is een baas en de beste songwriter van de wereld.”

Om Tom Petty en zijn muziek de eer te geven die hij verdient gaat Voltage met een uitgebreide bezetting, Will Maas op toetsen en Josefien Terburg backing vocals, in het najaar van 2018 en voorjaar van 2019 de clubs in om een best-of show te geven. Met bekende hits als ‘Free Fallin” en ‘Mary Jane’s Last Dance’, zal het Nederlandse publiek genieten van een gepassioneerde band die het ultieme Tom Petty-gevoel benadert.

Dave vervolgt: “Petty was een grootmeester in songwriting & performing, samen met zijn Heartbreakers. Mijn muzikale carrière heb ik voor een groot deel aan hem te danken en elke plaat van hem staat in mijn platenkast. It works, connects and celebrates life. Let’s return the favor and celebrate his life!” Dave begon zijn carrière met zijn eigen band Voltage in 2011 en had zijn eerste doorbraak bij het grote publiek tijdens zijn avontuur bij The Voice Of Holland 2015, waar hij uiteindelijk tweede werd. Daarna volgde twee eigen clubtours, grote festivals als de Zwarte Cross, Paaspop en spelen tijdens het naprogramma van zijn eigen helden Status Quo in de HMH.

Voltage is een ‘good old fashioned’ rockband uit Brabant. In september 2017 verscheen hun tweede album. Vette bluesrock is nog altijd het basisingrediënt. Maar op ‘Around The Bend’ laat de band ook meer Southern Rock en Americana horen.

07 december, Hilvarenbeek, The Box (Try Out Show)
15 december, Amsterdam, Sugarfactory
21 december, Drachten, Iduna
10 januari, Breda, Mezz
12 januari, Apeldoorn, Gigant
19 januari, Dordrecht, Bibelot
09 februari, Weert, De Bosuil
28 februari, Leiden, Gebr. De Nobel
23 maart, Zwolle, Hedon
30 maart, Sittard, VOLT

Deel: