Je kunt wel zeggen dat 2017 het jaar van My Baby was. De band brak wereldwijd groots door met hun album ‘Prehistoric Rhythm’.  Naar aanleiding van de lovende recensies speelde de band bij De Wereld Draait Door. Over de grenzen speelden zij voor o.a BBC One en Radio X en stonden op Glastonbury en als allereerste Nederlandse band ooit op het Isle of Wight festival.

Dit jaar tourde de band per helikopter langs verschillende bevrijdingsfestivals als Ambassadeurs Voor De Vrijheid. Tussen hun drukke tourschema door rondde de band deze zomer hun nieuwste album ‘Mounaki’ af, welke op 5 oktober het levenslicht zal zien. Volgens de band’s website willen zij met ‘Mounaki’ een meer psychedelische feel aan de luisteraar brengen.

De band opent interessant met de instrumentale intro ‘By The Bright of Night’ met een akoestische gitaarsolo en Arabische viool onder de neuriënde stem van zangeres Cato van Dijck. Meteen volgt daarop de titeltrack ‘Mounaki’, waarin het psychedelische effect vooral in de stem van Cato zit. De rest van de track is de bekende Blues-achtige sound van de band, afgewisseld met duidelijk wat Dance en Indische wereldmuziek invloeden.

Tracks als ‘For A Change’, ‘Borderline’, ‘Silhouette’, en ‘Vigilante’ hebben een lekker relaxte psychedelische sound, waarbij My Baby erin slaagt om hun herkenbaarheid te bewaren. Als een van deze tracks op de radio gedraaid zou worden hoor je direct dat het My Baby is. En dat is natuurlijk geniaal als je dat als band kan.

Met tracks als ‘Super Natural Aid’, Shadow Dancer’, en ‘In The Club’, heeft de band lekkere dansbare tracks met een vleugje Soul in de sound. Grappige titel voor een song als afsluiter van een album is de track ‘To Be Continued’. Een instrumentale afsluiter van bijna 5 minuten met gebruik van allerlei Wereldmuziek instrumenten en elektrische gitaar.

My Baby heeft met ‘Mounaki’ weer een lekker eigenzinnig album gemaakt, waarbij de band duidelijk zichzelf is gebleven na hun grote doorbraak. Op dit album maakt de band weer heerlijk veelvuldig gebruik van Wereldmuziek-invloeden in een lekker pakkende sound met een vleugje Blues en zelfs wat Dance-invloeden zijn duidelijk hoorbaar. Het is duidelijk dat de band kwaliteit in de muziek voorop blijft houden en zo’n band moet je hier in Nederland koesteren.

Op 5 oktober start de band in een uitverkochte Melkweg Max in Amsterdam hun Europese In The Club Tour. (9/10)( Prehistoric Rhythm)

Deel: