Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Chemical Brothers in AFAS Live.

Concerttip dinsdag 2 oktober: The Chemical Brothers in AFAS Live

Britse danceformatie The Chemical Brothers keert vanavond terug naar Amsterdam. Tijdens hun set spelen ze nummers uit de beginjaren afgewisseld met nieuwer materiaal. Tijdens de show worden nieuwe, extravagante visuals ingezet, die zijn geproduceerd door Adam Smith en Marcus Lyall. Dit tweetal produceerde de film award-winnende film ‘Don’t Think’. In 2015 kwam het laatste album ‘Born In The Echoes’ uit. Met dit album brachten ze een andere sound en werkten ze samen met artiesten als Beck en Q Tip. Met de single ‘Go’ scoorden ze een grote hit.

The Chemical Brothers is een Brits duo bestaande uit Tom Rowlands en Ed Simons. Ze worden gezien als de grondleggers van de big beat-sound en de progressive house. In de late 90’s braken zij door met ‘Hey Boy Hey Girl’ en hadden ze de ene hit na de andere zoals o.a. ‘Galvanize’, ‘Out of Control’, ‘Block Rockin’ Beats’, ‘Setting Sun’, ‘Do It Again’ en ‘The Salmon Dance’. Inmiddels heeft het danceduo in hun zeer succesvolle carrière 8 studioalbums en 4 Grammy Awards op hun naam staan.

Deel: