Dinsdag 11 september komt Toots and the Maytals naar de Melkweg voor een concert in het teken van het 50-jarig jubileum van het ontstaan van reggae.

Al sinds begin van de jaren ’60 laten deze grondleggers van de reggae ons horen hoe muziek uit Jamaica kan swingen. In 1968 bracht de band rond zanger Toots Hibbert het singletje ‘Do the Reggay’ uit, waar de term reggae van is afgeleid, en in de jaren erna volgde classics als ’54-46′, ‘Monkey Man’, ‘Funky Kingston’ en ‘Pressure Drop’. Het 50-jarig jubileum van het ontstaan van reggae wordt dit jaar geëerd met een tour, twee nieuwe documentaires, enkele nieuwe compilaties en misschien nog zelfs een nieuw studio-album.

Wil je kaarten winnen voor deze show? Like dan  Maxazine en tag onder het bericht met wie je wilt gaan, wie weet win jij een paar kaarten! *

*Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacy regelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd.

Deel: